Verken de prachtige natuur en historie van Dongen: Mooie wandel-, fiets- en autoroutes

Foto:

Ingezonden Natuur- en recreatiegebieden zijn er volop in en rondom Dongen. Of je nu wilt wandelen, fietsen of rijden, er zijn vele mooie routes beschikbaar om te genieten van de prachtige omgeving. In dit artikel zal ik enkele van de mooiste wandel-, fiets- en autoroutes bespreken die je kunt verkennen in de buurt van Dongen.

Wandelroutes

Het Vennenpad
Het Vennenpad is een 6 km lange wandelroute door de prachtige bossen en langs de vennen van de Oude Buisse Heide, ten noorden van Dongen. De route is gemarkeerd met paaltjes en brengt je langs verschillende vennen, waar je kunt genieten van het uitzicht op het heldere water en de omringende bossen.

De Duiventorenroute
De Duiventoren Route is een wandelroute van ongeveer 10 kilometer lang, die begint in Dongen en je door de mooie groene omgeving van de Moerenburg voert. De route is gemarkeerd met gele paaltjes en leidt je langs de Duiventoren, een historisch bouwwerk uit de 17e eeuw.

Fietsroutes

De Donge-route
De Donge-route is een 36 km lange fietsroute die je meeneemt langs de schilderachtige rivier de Donge. Je begint bij het Biesboschmuseum in Werkendam en volgt de rivier stroomopwaarts richting Dongen en Oosterhout. De route biedt mooie vergezichten over het water en leidt je door pittoreske dorpen en natuurgebieden.

De Loonse en Drunense Duinen-route
De Loonse en Drunense Duinenroute is een 47 km lange fietsroute die je langs de indrukwekkende zandduinen van de Loonse en Drunense Duinen voert. De route begint en eindigt in Tilburg en leidt je door de groene bossen en heidevelden van het nationale park. Onderweg kom je langs historische gebouwen en mooie uitzichtpunten.
De routes zijn aan te raken te rijden met de ebike. Het is aan te raden deze te verzekeren. Weet u niet welke verzekering het beste aansluit, kunt u de ebike verzekering vergelijken.

Autoroutes

De Biesbosch-route
De Biesbosch-route is een autoroute van ongeveer 45 km , die je meeneemt door het prachtige nationale park de Biesbosch. De route begint en eindigt in Werkendam en leidt je langs de vele kreken en plassen van het park. Onderweg kun je genieten van het uitzicht over het water en de vele vogels die er leven.

De Langstraat-route
De Langstraat-route is een autoroute van ongeveer 60 kilometer lang, die je langs de oude leerindustrie van Waalwijk en Dongen voert. Je komt onderweg langs historische leerlooierijen, kloosters en kerken. De route biedt een fascinerende kijk op het industri√ęle verleden van de regio en is zeker de moeite waard om te verkennen.

Deze beide routes zijn overigens ook erg mooi met de motor. Sluit wel eerst een goede verzekering af. Als je niet precies weet welke het beste is, kun je een motorverzekering vergelijken.

Dongen en de omgeving bieden talloze mogelijkheden om te genieten van de prachtige natuur en historie. Of je nu op zoek bent naar rustige wandelroutes door de bossen en langs de vennen, of juist een actieve fiets- of autoroute wilt volgen door de groene omgeving, er is voor elk wat wils. De routes die hierboven zijn genoemd zijn slechts een greep uit de vele mogelijkheden. Dus trek je wandelschoenen aan, pak je fiets of stap in de auto en ontdek de schoonheid van Dongen en haar omgeving!

 

Reacties

Cookieinstellingen