Eerste voucher energieadvies uitgereikt aan bakker Pim Filius

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Wethouder De Hoon heeft de eerste voucher energieadvies voor ondernemers overhandigd aan Pim Filius van bakkerij Pim Filius. Met deze voucher kunnen ondernemers met een eigen bedrijfspand professioneel energieadvies aanvragen. De voucher is onderdeel van het lokaal steunfonds van de gemeente Dongen.

Bakker Pim Filius is de eerste Dongense ondernemer die de voucher heeft aangevraagd. ‘Ik vind het belangrijk om te verduurzamen.’ vertelt Pim Filius. ‘Door middel van het professioneel advies krijg ik een duidelijk beeld in wat er allemaal mogelijk is op het gebied van verduurzaming.’ Mogelijkheden verduurzamen ‘We zijn met ondernemers in gesprek gegaan over de verschillende uitdagingen waar zij op dit moment tegenaanlopen’, vertelt wethouder Ankie de Hoon. ‘Het verduurzamen van bedrijfspanden was daarin een belangrijk onderwerp. Daarom hebben we in het lokale steunfonds een budget beschikbaar gesteld zodat ondernemers een professioneel energieadviseur kunnen inhuren. Ondernemers kunnen kiezen uit drie gekwalificeerde MKB energieadviseurs.’ De geselecteerde energieadviseurs zijn Joost Rienks (Senergy), Maaike Wolfs en Mike Smulders (SPOT Energie).

Lokaal steunfonds
De voucher voor ondernemers is onderdeel van het lokaal steunfonds. Met het lokaal steunfonds ondersteunt de gemeente Dongen inwoners, verenigingen en ondernemers. Doel daarvan is om diegenen te helpen die het hardst worden geraakt door bijvoorbeeld stijgende energiekosten. Daartoe is een breed pakket met maatregelen opgesteld. Deze zijn aanvullend op de regelingen van de Rijksoverheid. De maatregelen worden genomen voor het eerste half jaar van 2023. Aanvragen voucher Het is voor ondernemers met een eigen bedrijfspand nog steeds mogelijk een voucher aan te vragen. Meer informatie hierover en de energieadviseurs leest u op https://www.dongen.nl/voucher-professioneel-energieadvies-voor-ondernemers

Reacties

Cookieinstellingen