Foto van de week

Foto: Ad Hoogesteger

Deze week laat Fotoclub Dongen jullie weer eens een natuurfoto zien en wel van Ad Hoogesteger.

Hij heeft onlangs een nieuwe fotocamera aangeschaft en wilde daarmee wat gaan experimenteren. Er zitten immers veel meer mogelijkheden op het nieuwe toestel in vergelijking met zijn oude camera. Maar…..een nieuwe fotocamera levert NIET per definitie betere foto’s op. Een goede fotograaf met een oude camera maakt misschien wel fraaier werk dan een minder goede fotograaf met het nieuwste materiaal!

Maar nu weer terug naar die foto. De opname is gemaakt met een macrolens op het toestel om zo dicht mogelijk op het onderwerp (in dit geval de pluisjes van de prachtige bloem) te kruipen en dat ook scherp in beeld te krijgen. Hij vertelde zelfs, dat hij de foto ‘uit de hand’ heeft gemaakt. Eigenlijk wel een beetje tegenstrijdig, want gebruik je een macrolens, dan werk je ook met een statief. Elke beweging (van je handen of door de wind) komt de scherpte van het onderwerp niet ten goede.

De kleurstelling in deze foto is prachtig; het paarse van de bloem komt prima tot zijn recht. Het mooie is dat je in de wazige achtergrond nog hier en daar paarsachtige vlekken ziet. Deze zijn wellicht afkomstig van soortgenoten, maar door te diafragmeren ontstaat dit effect. De witte pluisjes komen goed tot uiting. Wanneer de bloem aan de rechterkant weg zou zijn, wordt het beeld een stuk rustiger.

Heb je ook interesse in fotografie? Neem dan even contact op met onze secretaris Maja Becker ([email protected]) en kom een keertje kijken op onze vaste clubavond in de Geubel: op woensdagavond.

Tot volgende week.

 

.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen