Zondag 23 April Mathieu Hermans Kleppertocht

Foto:

Zoals vanouds zal ook dit jaar de Mathieu Hermans Kleppertocht weer gaan plaatsvinden met aankomst en vertrek uit het prachtige Dongen als uitgangspunt. De Mathieu Hermans Kleppertocht is een tocht die voor elke fietser wat wils te bieden heeft. Er kan gekozen worden uit verschillende afstanden van 45km, 90km of 130km.

Er zijn steeds meer fietsers die graag een langer tochtje maken door de omgeving maar niet op een racefiets willen zitten maar bijvoorbeeld op de e-bike. Voor hen is deze 45 kilometer route van de Mathieu Hermans Kleppertocht ideaal. Het is een prachtige gelegenheid om zo vroeg in het seizoen genietend van de vroege lente, op een uitgezette en rustige route weer te wennen aan de fiets.

De verschillende routes voeren de fietser langs de verschillende tochten die oud profrenner Mathieu Hermans vroeger en nu nog steeds vaak gefietst heeft. De Bergse Maas, de kasseien van het vestingstadje Heusden, de bossen van de Loonse en Drunense Duinen en de polders van het Land van Heusden en Altena zijn zomaar een paar ingrediënten voor een schitterend parcours. Mathieu zal zelf ook een tocht van 90 kilometer af gaan leggen deze dag samen met een aantal oude bekenden. De mogelijkheid bestaat ook om met hun mee te fietsen.

Naast dat deze dag een gezellige fietstocht plaatsvind gaat de sponsoropbrengst van deze dag naar Stichting Gijsje Eigenwijsje die zich inzet om gezinnen met een kind met een levensbedreigende ziekte een gratis weekje weg aanbieden. Met de opbrengsten van de afgelopen 2 jaren van de Mathieu Hermans Kleppertocht is enkele weken gelden een volledig nieuwe veranda gebouwd aan een fijn vakantiehuisje om deze gezinnen een onbezorgd weekje weg te kunnen bieden. Wanneer u meefietst heeft u dus niet alleen een fijne fietstocht voor de boeg maar draagt u ook bij aan dit goede doel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen