Ingezonden: De laatste kans met de Cammeleur

Foto:

Ingezonden door de Dongense VVD

Afgelopen donderdag hebben we in de raad weer gesproken over de Cammeleur. Tijdens de laatste keer dat we dit onderwerp hebben behandeld, heeft de Dongense VVD aangegeven dat de maat vol was en dat dit de laatste kans is die men krijgt.

Een nieuw plan
Er is gewerkt aan een nieuwe koers voor de Cammeleur door een extern bureau. Wij zijn blij dat alle partijen vertrouwen hebben in elkaar en dat men samen aan de slag wil. Echter is de Dongense VVD toch wat sceptisch. Krachten bundelen en samen optrekken was altijd al het doel geweest. Per slot van rekening hebben we destijds ervoor gekozen om alle Cammeleur-partners in één pand te plaatsen. In het nieuwe plan horen we veel terug van wat we al eens gehoord hebben. Ook wordt het advies van het externe bureau niet volledig opgevolgd. Wij vinden dit een gemiste kans. Dit was het moment om het roer om te gooien en echt te kiezen voor verandering.

Hoe nu verder?
Wat de Dongense VVD betreft gaat men aan de slag en zet iedereen alles op alles om een succes te maken van de Cammeleur. Vanuit de gemeenteraad geven we kaders mee waarmee de Cammeleur-partners aan de slag kunnen. Wat de Dongense VVD betreft stellen we deze kaders strakker vast, zodat er minder ruimte is voor interpretatie en speelruimte. Wij willen dat er duidelijk afgesproken gaat worden wie waarvoor verantwoordelijk is en wanneer welke actie gereed is. Ook moet duidelijk zijn wanneer we de Cammeleur een succes vinden, dat blijft namelijk tot nu toe nog steeds in nevelen gehuld.

De laatste kans
Dit is de uitwerking van wat de Dongense VVD betreft de laatste kans is voor de wethouder. Veel te lang is er aangemodderd en veel te lang zijn we geen meter vooruit gekomen. Voor ons was de maat al langer vol maar de andere leden in de gemeenteraad waren toen nog niet zo ver. Wij geven de wethouder het voordeel van de twijfel en geven hem daarom ook deze laatste kans. Een kans die men met beide handen aan MOET pakken. Want als Dongen hebben we fors geïnvesteerd in een nieuw pand. De Cammeleur is van de bewoners en voor de bewoners. Dus aan de slag: Maak van de Cammeleur het succes dat het allang had moeten zijn!

Perry Wens & Frans den Broeder
Dongense VVD

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen