Foto van de week

Foto: Wim Schrier

Deze week presenteert Fotoclub Dongen een stadsgezicht. In dit geval een doorkijkje in de haven van Deventer en wel de bekende IJsselkade.

De fotograaf van deze foto is Wim Schrier. Hij vertelde op een digitale inlevering dat deze foto gemaakt was met de camera van zijn vrouw, maar dat kunnen wij niet zien. Het is een “klassieke” foto, die iedereen ook gemaakt zou hebben als hij of zij daar zou zijn. De voorgrond omringd door de takken van bomen, een strakke voorgrond van het water en dan het stadsgezicht met de toren als blikvanger. Door die rand van bladeren ontstaat er een fraaie dieptewerking. De kerktoren staat dan ook precies op de goede plek.

Opvallend zijn de twee blauwe partijen: de lucht en het water. Daartussen de huizen aan de kade, welke goed scherp overkomen. De kleurschakering heeft ongetwijfeld te maken met het licht van de ondergaande zon. Deze foto kreeg binnen de club best een aardige waardering. Opvallend was de opmerking dat de foto ietwat “plat” overkwam. Maar ja, iedereen mag er het zijne of het hare van vinden. Wij bedanken Wim voor het insturen van deze foto.

Tot volgende week.

Bent U geïnteresseerd? Neem contact op met Henk van Roode: [email protected]

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen