Poppy’s organiseert informatieve bijeenkomst met als thema: ‘Kanker in je relatie’

Foto: Inloophuis Poppy's

Poppy’s, centrum voor leven met en na kanker organiseert op 18 april aanstaande een bijeenkomst over kanker en je relatie: wat als je partner kanker heeft? Als kanker je treft dan gaat de aandacht vooral uit naar de ziekte zelf en de patiënt. Maar over partners van kankerpatiënten hoor of lees je maar weinig. Dat is ook best logisch, want partners zijn immers niet ziek. Maar ook hún leven staat op zijn kop staat en ook hun toekomst ziet er plots heel anders uit.

Kanker zet je relatie onder druk en vergt veel van beiden. Kanker heb je samen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Een partner voelt zich vaak hulpeloos langs de zijlijn staan. Toch kan de partner een belangrijke ondersteunende rol spelen. In de behandelingsperiode en rond de medische ingreep ligt dat voor de hand, maar in de doorgaans lange herstelperiode daarna is dat niet meer vanzelfsprekend.

Er valt veel te regelen en tegelijk komen er veel emoties los. Talrijke vragen doemen dan op. Hoe ga je als partner met kanker om? Hoe kun je een goede steun en toeverlaat zijn. Wat vertel je aan anderen? Hoe houd je tijd voor jezelf? En wat kun je beter wél doen en wat niet om er ondanks alles toch een liefdevolle periode van te maken? Over deze vragen en over dit thema gaat Jaap Luikenaar met de aanwezigen in gesprek.

Jaap Luikenaar uit Eindhoven is auteur van het boek: “Man op de mammapoli” dat hij heeft geschreven voor partners van kankerpatiënten. Daarnaast is hij actief als vrijwilliger bij De Eik, het Centrum voor leven met en na kanker in Eindhoven. Jaap is geen psycholoog en draagt ook geen doktersjas, maar wel ervaringsdeskundige als partner van een ex- (borst)kankerpatiënt, zijn vrouw Helma.

De bijeenkomst vindt plaats bij Poppy’s, Mathildastraat 69 in Oosterhout. Inloop vanaf 19.30 en om 20.00 starten we. Iedereen die belangstelling heeft is welkom. Wel verzoeken we u vriendelijk om u vooraf aan te melden via onze website https://inloophuispoppys.nl/events/lezing-over-kanker-en-je-relatie/. Uiteraard is er na afloop volop gelegenheid om na te praten.

Over Poppy’s
Kanker zet het leven behoorlijk op zijn kop. En dan kan het prettig zijn om een plek te hebben waar je naartoe kunt gaan. Poppy’s is een centrum voor leven met en na kanker en ondersteunt bij het hervinden en versterken van de kwaliteit van leven; tijdens en na de ziekte. Of je nu zelf getroffen bent door kanker of als naaste of nabestaande betrokken bent, onze deur staat voor je open. Wees welkom.

Poppy’s organiseert activiteiten gericht op informatie, ontmoeting, ontspanning, beweging, creativiteit en ondersteuning vanuit het perspectief wat je allemaal nog wél kunt. In ons centrum aan de Mathildastraat 69 in Oosterhout zijn mensen uit de hele Donge- en Amerstreek welkom. Kijk voor meer informatie op: www.inloophuispoppys.nl 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen