‘Outblast’ uit Vlijmen winnaar 43e Straotparade

Foto:

De band ‘Outblast’ uit Vlijmen is zondag winnaar geworden van de 43e editie van de Dongense Straotparade.

In 2022 werd de Straotparade, wegens de in januari van dat jaar nog geldende coronamaatregelen, voor het eerst met halfvasten georganiseerd. Deze verschuiving bleek een schot in de roos. Daarom was er ook dit jaar voor gekozen om dit evenement halverwege tussen carnaval en pasen te programmeren. Het centrum van Dongen was afgelopen zondagmiddag het decor voor de 43e editie van dit muzikale evenement. Een heerlijk zonnetje en dito temperatuurtje  begeleidden de deelnemers en bezoekers tijdens deze Straotparade, waarmee het carnavalsseizoen 2022-2023 op erg sfeervolle wijze afgesloten werd.

Maar liefst 25 kapellen en een flink aantal verenigingen trokken door de straten van het schôn en onvolprezen Peeënrijk om er weer een grandioos muziekspektakel van te maken. Naast de verschillende buitenpodia deden dit jaar de volgende horecagelegenheden mee: Brasserie LOUD, Café Zalencentrum De Viersprong, De Cammeleur, Eetcafé Janssen & Janssen, Café De Valk, Café D’Ouwe Sok, De Stapperij en Café Den Hamse Bok. Kortom, het Dongense centrum stond deze middag bol van muzikale en carnavaleske gezelligheid. Nadat alle bands hun bezoeken aan de diverse café’s op hun route hadden volbracht en zich op het Wilhelminaplein verzameld hadden, werden daar de uitslagen bekend gemaakt. Op het Wilhelminaplein waren twee podia geplaatst en werd de horeca gezamenlijk verzorgd door de uitbaters van Café ’t Karrewiel, De Salamander en Den Hespel.

Het was uiteindelijk de kapel Outblast uit Vlijmen, die tot winnaar van dit evenement werd uitgeroepen. De band Bluswerruk uit Eindhoven eindigde als tweede. De derde plaats was voor Mays Kabaol uit Made.

De Peevuurblussers wonnen, verkleed als schilders, bij de verenigingen in de wedstrijdklasse  en mochten de felbegeerde “Wijsneuzenwisseltrofee” in ontvangst nemen. CV De Schuimsnuivers werd tweede en de dames van ZV De Vennen derde.

Cees Panis werd uitgeroepen tot “Straotparadebegeleider van ut jaor” en kreeg de “Gouwe Fluit” omgehangen. Juryleden van het jaar werden de heren  Peter, Ad, Sjaak en Ad.

De volgende editie van de Straotparade wordt een bijzondere, want dan wordt het evenement voor de 44e keer georganiseerd. Dubbel feest, want Stichting De Peeënrijk viert komend carnavalsseizoen ook nog eens het 66-jarig bestaan.

Officiële uitslag

Kapellen:

3e plaats: Mays Kabaol, Made met 82½ punten

2e plaats: Bluswerruk, Eindhoven met 84 punten

1e plaats: Outblast, Vlijmen met 90¾ punten

Carnavalsverenigingen:

3e plaats: ZV De Vennen motto: We witte waor we ut vur doen, alles vur de poen! 107 punten

2e plaats: CV De Schuimsnuivers motto: Wij hebben ôôns kapel gevonden 134 punten

1e plaats: CV De Peevuurblussers motto: Déés jaor witte we wir waor we ut vur gaon doen! 154 punten

Straotparadebegeleider van het jaar:
Cees Panis

Jury van het jaar en daarmee winnaar van de Aai-pet 2023:
Ad, Peter, Sjaak en Ad

Foto’s: Stichting De Peeënstekers

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen