Regionaal Lenteconcert in de CC de Boodschap Rijen

Foto:

Muziekvereniging Da Capo, Seniorenharmonie Dongen met zangsolisten van MuziekmakeRijen verzorgen een gratis concert in CCGR De Boodschap op 19 maart om 14.00 uur. Gevarieerde vrolijke muziek zal de start van de lente aankondigen.

Al eerder hebben de harmonieorkesten uit de regio samengewerkt met een prachtig resultaat. Nu opnieuw een samenwerking waarbij MuziekmakeRijen door zangsolisten een verbreding van het repertoire geeft. Het samenwerken met meerdere orkesten zorgt ook voor een goede bezetting, omdat orkesten helaas steeds minder leden hebben. Muziekvereniging Da Capo samen met de Seniorenharmonie heeft gelukkig een goed bezet orkest.

Muziek is belangrijk voor de mens. Je ziet het op de gezichten als mensen muziek maken of er naar luisteren. Voor de ontwikkeling van kinderen op de basisschool zorgt het voor een bredere ontwikkeling dan alleen rekenen en taal en draagt het bij aan intelligentie en creativiteit. Voor ouderen in verpleeg- en verzorgingshuizen is muziek op de oude dag een welkome afwisseling. Voor beide doelgroepen zetten Muziekvereniging Da Capo uit Rijen en de Seniorenharmonie uit Dongen zich in. Da Capo heeft onlangs 2 succesvolle muziekprojecten op de basisschool De Drie Musketiers verzorgd en beide orkesten verzorgen met regelmaat optredens voor ouderen. De orkesten vervullen daarmee een prachtige maatschappelijke rol.

Voor 19 maart zal het Lenteconcert met muziekstukken dezelfde boodschap uitdragen. Muziek is er om van te genieten. Of je muziek maakt, zingt of er naar luistert, het maakt de mens gelukkig. Iedereen is welkom op dit gratis concert. Een vrijwillige bijdrage helpt om ons om onze muzikale ambities uit te dragen. Graag tot 19 maart in De Boodschap.

Reacties

Cookieinstellingen