43e Straotparade Dongen op 19 maart 2023

Foto: STichting de Peeƫnstekers

De carnavalskleding nog maar even niet opbergen. Op zondag 19 maart is het zover. Dan start de 43e Dongense Straotparade en bloeit het carnavalshart van het Peeƫnrijk weer even op.

Vanuit de diverse horecagelegenheden starten de kapellen en carnavalsverenigingen aan hun muzikale rondreis door Dongen. Alles in carnavaleske sferen wel te verstaan. De Dongense Straotparade heeft een goede naam blijkbaar, want steeds vaker krijgen we aanmeldingen van kapellen van ver buiten Dongen. Zo hebben we dit jaar ook aanmeldingen uit o.a. Bussum, Vlijmen, Bemmel, Eindhoven, Delft, Veghel en Rosmalen. Helaas hebben we dit jaar een aantal kapellen moeten teleurstellen, omdat er simpelweg niet meer plaatsen beschikbaar zijn op dit moment. Vorig jaar was op het Wilhelminaplein een horecapunt ingericht en dit jaar komt daar het Looiersplein ook nog bij. Een mooie start voor Brasserie Loud, die dit jaar voor het eerst mee doet.

Het hele centrum van Dongen zal bol staan van muzikale en carnavaleske gezelligheid en als het weer meezit, gaat ook deze editie weer een succes worden. De Straotparade start zondag 19 maart 2023 om 13:00 uur bij alle deelnemende Horeca en rond 17:20 uur verzamelen alle kapellen en carnavalsverenigingen zich op het Wilhelminaplein waar ook de prijsuitreiking plaatsvindt. De prijsuitreiking zal tussen 17:30 uur en 18.00 uur plaatsvinden.

Iedereen wordt van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen in het centrum van Dongen of in de deelnemende horecagelegenheden op zondag 19 maart.

Wij maken ons hierna snel alweer op voor de jubileumeditie van volgend jaar, nl. de 44e Straotparade. Samen met Horeca Dongen en alle vrijwilligers hopen we hier een speciaal feestje van te maken. Wil jij hier ook bij zijn? Dat kan. We zoeken nog begeleiders en juryleden. Interesse? Stuur een mail naar: [email protected] en wij nemen contact met je op.

Reacties

Cookieinstellingen