‘Het Grootste Cadeau’ in De Cammeleur

Foto:

‘Het Grootste Cadeau” is de titel van de theaterlezing van de Dongense Charlotte van der Pluijm op vrijdag 3 maart in de theaterzaal van De Cammeleur. dongen.nieuws.nl sprak met Charlotte.

“De meeste mensen beseffen niet hoe belangrijk het is goed voor zichzelf te zorgen. Vaak krijg ik de reactie: ‘dat is toch egoïstisch?’ vertelt Charlotte. “Maar dat is niet zo. Goed voor jezelf zorgen heb je nodig om goed voor anderen te kunnen zijn. In de theaterlezing ‘Het Grootste Cadeau neem ik de  bezoekers op een laagdrempelige manier mee in de wereld van lichaamsbewustwording en zelfliefde. Het herkennen van lichaamssignalen, gevoelens, en er zorgvuldig mee om gaan, biedt richting, zelfwaardering, gemoedsrust en veerkracht.”

“In deze jachtige wereld ervaren veel mensen een enorme druk” vervolgt Charlotte, “zowel op werkgerelateerd als op sociaal gebied, vaak met alle gevolgen van dien. Door ontkenning liggen chronische pijn, vermoeidheid en burn-out klachten vaak op de loer. Ik wil mensen bereiken voordat het ze allemaal te veel wordt. Ik wil mensen zich er bewust van maken dat ze beter voor zichtzelf moeten zorgen. Ik zeg altijd: blijf alsjeblieft zorgen voor een ander, maar zeker ook voor jezelf. Als je zelf goed in je vel zit is het een stuk makkelijker om goed voor anderen kunnen zijn. Mensen denken bij een gezond leven vaak alleen aan sporten en gezond eten. Maar er is zoveel meer…en als ik dan na een voorstelling terug hoor dat ik mensen echt aan het denken heb gezet en dat ik ze echt geholpen heb om wat anders tegen de zaken aan te kijken, dan ben ik iedere keer weer dankbaar dat mijn missie geslaagd is.”

Waar voorheen deze voorstelling alleen voor vrouwen was, is ie tegenwoordig toegankelijk voor iedereen! “Ik zie steeds meer dat partners samen de lezing bezoeken en dat is een hele mooie ontwikkeling. Tijdens de lezing gaan ze ook met elkaar in gesprek en daardoor komen ze vaak dichter bij elkaar, want je praat het liefst met mensen die dichtbij je staan. Zaken die je normaal tijdens het drukke leven onderbelicht blijven krijgen nu ineens wel de ruimte, waardoor er ook meer  begrip ontstaat voor elkaars gedachtengang.

Tijdens de theaterlezing ‘Het Grootste Cadeau’ is zeker ook plaats voor humor. Door persoonlijke ervaringen te delen die hilarisch zijn door hun herkenbaarheid, weet Charlotte van der Pluijm het publiek doorlopend te ‘raken’  “Daarnaast deel ik inzichten uit mijn vak, zodat mensen met praktische handvatten naar huis gaan om niet meer hard te zijn, maar hart te hebben voor zichzelf. Wij vrouwen hebben van nature de neiging om extra voor andere mensen te zorgen maar vergeten daarbij onszelf. Zelf heb ik dit ook jaren gedaan, niet wetende dat ik beter voor mezelf kon zorgen!”  aldus Charlotte

Charlotte wordt tijdens delen van de lezing  begeleid op de vleugel door haar lief, Frank van Heteren, die met zijn muziek harten opent en die een prachtig slotnummer ten gehore brengt, wat de belevenis van deze voorstelling tot een onvergetelijke maakt. “Heel bijzonder” vertelt Charlotte. “Ik hoop dat de bezoekers aanstaande vrijdag dat ook zo ervaren en dat ze nog lang blijven hangen om gezellig even na te praten over de voorstelling.

Charlotte van der Pluijm
Charlotte is een lichaamsgericht coach/therapeut en geeft naast deze theaterlezingen ook klassikaal les over gevoelens en individuele begeleiding in haar praktijk aan huis. Lang geleden was zij als fysiotherapeut heel gefrustreerd dat zij mensen vaak hooguit tijdelijk kon helpen en ging op zoek naar verdieping in haar vak. Toen haar in een cursus gevraagd werd haar ogen te sluiten om te voelen hoe het echt met haar was, dacht ze “waar is hier de nooduitgang…” Inmiddels heeft zij twintig jaar trainingen achter de rug in zelfreflectie, lichaamsbewustwording en zelfliefde en heeft zij de afgelopen twaalf jaar gewerkt in de revalidatie zorg voor mensen met chronische klachten. Al haar inzichten heeft zij verwerkt in haar theaterlezing, inzichtkaarten, klassen Hart voor Jezelf en in haar coaching. In haar optiek heeft deze wereld veel liefde nodig en die begint…. bij jou!

www.hartvoorjezelf.nl

www.charlottevanderpluijm.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen