HV Dongen stelt 144 handballen beschikbaar voor basisschoolkinderen

Foto:

HV Dongen heeft samen met het NHV (=Nederlands Handbal Verbond) en het BeweegBuro bij de start van het schooljaar handbal clinics gegeven aan 1600 leerlingen van de basisscholen in Dongen. In totaal zijn meer dan 80 klassen bezocht worden door docenten van het NHV en vrijwilligers van HV Dongen.

Het NHV heeft voor basisscholen een speciaal programma opgesteld, “Gooi Jij De Bal Door’ om kinderen kennis te laten maken met handbal. Tevens is in het lesprogramma van het BeweegBuro gedurende de periode tot aan de herfstvakantie handbal opgenomen als lesstof. HV Dongen ondersteunt het BeweegBuro bij het verzorgen van dit lesprogramma. In de herfstvakantie organiseert HV Dongen het schoolhandbaltoernooi voor alle leerlingen van basisscholen in Dongen. Scholen kunnen tot aan de herfstvakantie ook gebruik maken van de buitenaccommodatie van HV Dongen om te oefenen voor het schoolhandbaltoernooi. Kinderen worden ook uitgenodigd om in deze periode onbeperkt deel te nemen aan trainingen van HV Dongen.

HV Dongen, het NHV en het BeweegBuro willen meiden en jongens van de basisschool op deze manier kennis laten maken met de teamsport handbal waarbij het plezier voor de kinderen centraal staat. Tijdens de voorbereiding van de handbal clinics in juni en juli 2022 constateerden we een enorm gebrek aan spelmateriaal voor balsporten op de locaties waar basisscholen bewegingsonderwijs laten plaatsvinden. Op alle locaties samen waren minder dan 10 handballen beschikbaar. HV Dongen is op dat moment samen met het NHV en het BeweegBuro acties gestart om handballen voor basisschoolkinderen beschikbaar te krijgen. Met de nodige inspanning van vrijwilligers van HV Dongen, en een bijdrage vanuit het Lokaal Sport Akkoord, is het uiteindelijk gelukt om 144 handballen beschikbaar te krijgen die in bezit komen van het BeweegBuro. De docenten van het BeweegBuro kunnen deze gebruiken voor de handbal lessen aan het begin van het schooljaar maar ook voor andere spelactiviteiten. Bij de aanschaf van de handballen zijn ook 40 Goalcha Street Handballen in het pakket opgenomen. Dit type handbal kan ook voor andere spelvormen worden gebruikt.

Woensdag 1 maart zullen vertegenwoordigers van HV Dongen in het bijzijn van René Jansen (wethouder sport van de gemeente Dongen) de 144 handballen overhandigen aan Kim Heerkens van het BeweegBuro. De handballen zullen hierna gelijk gebruikt worden tijdens een workshop die door het NHV wordt verzorgd. Docenten van het BeweegBuro maken kennis met allerlei oefenvormen die ze kunnen gebruiken om het bewegingsonderwijs voor kinderen nog leuker te maken. René Jansen zal ook aanwezig zijn bij de workshop en ,zoals het een wethouder van sportzaken betaamt, zijn beste handbal beentje voorzetten.

Reacties

Cookieinstellingen