Ut is vurbij, ut is gedaon

Vanaf vandaag is het Peeënrijk weer een jaar lang gewoon Dongen. Met een drukbezochte lampkesoptocht, de verbranding van Manneke Pee op het Wilhelminaplein en de slotpolonaise in de Cammeleur werd het 65e carnavalsjaar van Stichting de Peeënstekers dinsdagavond afgesloten.

Burgemeester Marina Starmans nam de sleutel terug in ontvangst uit handen van Prins Andreo LX. Met deze symbolische overhandiging was het definitief gedaan met het carnavalsseizoen 2022-2023 in het ‘schoon en onvolprezen Peeënrijk’. Of burgemeester Marina Starmans de originele sleutel in ontvangst heeft genomen, blijft de vraag. Dat zal in het jubileumjaar, dat start op zaterdag 11 november 2023, vast wel duidelijk worden. Op de voorbije 65e editie van carnaval in ’t Peeënrijk kunnen Stichting De Peeënstekers, de gemeente Dongen en alle carnavalsvierders in ieder geval met trots terugkijken. Na de coronaperiode ‘wiese we wir waor we ut vur deeje’ en maakte ’t Peeënrijk er een mooi feest van.

Foto: Marie-Louise Jolie

In de fotoserie boven aan dit artikel vind je de foto’s van de lampkesoptocht, de verbranding van Manneke Pee en de sleuteloverdracht

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen