’t Moers Verzetje speelt ‘Cafe Dubbel D’

Foto:

Toneelvereniging ’t Moers Verzetje voert al meer dan 25 jaar jaarlijks een blijspel op. Ooit begon het gezelschap als opluistering tijdens de Boeren Gezinsdag. Inmiddels is het toneel in De Moer uitgegroeid tot een levende vereniging met vier optredens per seizoen. Kwamen de leden in het begin allemaal uit De Moer, nu is het een gemêleerd gezelschap: drie leden uit Tilburg, vier uit Dongen, twee uit Kaatsheuvel en vier uit Loon op Zand. Het jongste lid is begin 30 en de oudste speler is 80 jaar. Een hele diverse club die iedere donderdagavond vol enthousiasme repeteert.

Zoals gebruikelijk in de toneelwereld beginnen de repetities met een Italiaantje: zittend aan tafel de teksten opzeggen. Daarna gaat het oefenen beginnen in een decor met papieren deuren. “De laatste maand voor het optreden spelen we het hele stuk. Dan komen de overige leden met hun partners een kijkje nemen. Hun reacties zijn goud waard en geven ons veel vertrouwen zodat het publiek een gezellige avond gaat beleven,” vertelt Carine Loonen.

In maart 2023 speelt ’t Moers Verzetje weer in ’t Maoske in De Moer. Dit jaar gaat het stuk over Café Dubbel D wat gerund wordt door een paar vrolijke jolige zussen. Het café wordt bezocht door uitgesproken karakters. Zoals Rein die vindt dat hij altijd gelijk heeft. Evert-Jan, een guitig figuur die regelmatig een borrel te veel drinkt. Wilma zijn vrouw, een niet echt fijngevoelig mens. Harm een motorrijder in hart en nieren met een grote fantasie. Kees en Juul die de rust van het platteland zoeken, de excentrieke Jet en Berend die super zuinig is. Al bij al een gezellig café, waar de klanten niet met, maar zeker niet zonder elkaar kunnen! Maar blijft dat zo? Dat gaat u zien! De kolderieke scenes nemen u even mee uit de dagelijks sleur en samen met onze altijd goed gevulde loterij is het gegarandeerd een gezellig avondje of middag uit.

’t Moers Verzetje speelt in ’t Maoske in De Moer op: vrijdagavond 3 maart. Zondagmiddag 5 maart om 14.00 uur, vrijdagavond 10 maart en zaterdagavond 11 maart. De avondvoorstellingen beginnen allemaal om 19.30 uur. De zaal gaat een uur voor aanvang open.  Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze site www.moersverzetje.nl. Reserveren kan via de site of evt. na 18.00 uur ’s avonds via telefoonnummers: 013-5159370 of 06-23596449. Tot ziens in ons Dubbel D Café!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen