Ingezonden: Extra energietoeslag van 500 euro staat te wachten op de bankrekening van de gemeente Dongen

Foto: Pixabay License/Chronomarchie

Ingezonden door de Ouderenpartij voor Dongen

Extra energietoeslag van 500 euro staat te wachten op de bankrekening van de gemeente Dongen
Tijdens de raadsvergadering van 9 februari is door OvD én D66 een motie van treurnis ingediend aan het adres van het College van B&W. Dat betekent dat wij betreuren dat het College van B&W de verhoging van 500 euro energietoeslag aan diegenen die dit nodig hebben én er recht op hebben, niet uitkeert. Wij vinden dat het College hiermee deze mensen in de kou laat staat.

Oorspronkelijk was deze energietoeslag een bedrag van 800 euro, dat in juli 2022 is verhoogd naar 1300 euro. Een extra van 500 euro dus. In juli 2022 is het wetsvoorstel eenmalige energietoeslag door de Eerste Kamer aangenomen met de bedoeling om dit in 2022 uit te betalen. De gemeente Dongen heeft besloten om dit niet te doen en te wachten op uitspraken van de eerste Kamer, die in de zomer van 2023 worden verwacht. Vele gemeenten hebben dit bedrag al uitgekeerd zoals Eindhoven, Oss, Oosterhout, Den Bosch, Goirle, Tilburg en zo zijn er nog velen.

De OvD en D66 vinden dat het College de morele verplichting heeft om dit bedrag zo snel mogelijk te betalen. De wethouder is dit geenszins van plan en wacht liever tot de zomer. Zij kreeg hierin bijval van de Volkspartij Dongen, de VVD en niet in de laatste plaats van haar eigen CDA. De heer Sips ging in de aanval, maar vergat daarbij de inhoud. Uit het coalitieakkoord van CDA en VPD citeren we: “In de aanpak van Energiearmoede en uitvoering van regelingen, wordt gezamenlijk opgetrokken in de regio Hart van Brabant. We zoeken naar aanvullende maatregelen om beter en gerichter te helpen.”

De stelligheid van dit citaat zagen wij in de opstelling van deze partijen absoluut niet terug. DE OvD betreurt de opstelling van de coalitiepartners hierin. Wij hopen dat het College alsnog tot inkeer komt en dit bedrag aan diegenen die er recht op hebben én het hard nodig hebben zo snel mogelijk uitkeert en niet lijdzaam toeziet tot een uitspraak van de Eerste Kamer in de zomer.

Fractie Ouderenpartij voor Dongen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen