Parkeerplaats Looiershof wordt niet aangepast

Foto: Mauren Siemons

De gemeente is niet van plan om iets te veranderen aan de parkeerplaats aan het Looiershof ter hoogte van Albert Heijn, Etos en Kruidvat.

Dat antwoordde wethouder Kees de Jong op vragen van Volkspartij Dongen-raadslid Cees Zwaal. Volgens het raadslid levert de huidige verkeersituatie op de parkeerplaats onveilige situaties op. Zijn partij had daar vragen over gekregen van inwoners en ‘wij zelf herkennen het probleem ook’, meldde Zwaal.

Door: Bernadette Klerx

‘Bij het ontwerpen van deze parkeerplaats is gekozen voor eenrichtingsverkeer met een in- en uitgang. Om dit aan bestuurders duidelijk te maken zijn er een aantal pijlen op het wegdek aangebracht. Maar er zijn geen verkeersborden geplaatst’, legde het raadslid uit. ‘En nu blijkt dat deze pijlen niet genoeg zijn. Regelmatig rijden bestuurders met hun auto via de uitgang de parkeerplaats op. Dit leidt dan tot een onveilige situatie en blokkades van de weg met als gevolg irritatie bij de weggebruikers’, schetste Cees Zwaal het probleem. Is de wethouder bereid om te onderzoeken hoe de situatie verbeterd kan worden? Misschien kan het plaatsen van verkeersborden een oplossing bieden, stelde het raadslid voor.

Maar daar was wethouder De Jong al meteen duidelijk over. ‘Nee, wij zijn niet van plan om de situatie daar aan te passen. We hebben destijds gekozen voor een een rijadviesrichting, en juist niet voor borden. We kiezen dus niet voor verkeersmaatregelen maar voor verkeersadvies en we zijn niet van plan dat te wijzigen.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen