HV Dongen zoekt enthousiaste jeugdtrainers voor het seizoen 2023 – 2024

Foto: Wikipedia

H.V. Dongen is een handbalvereniging die zich richt op zowel prestatie- als recreatiesport. De vereniging heeft ongeveer 230 leden, variërend van mini’s vanaf 2 jaar tot senioren Dames en Heren teams.

Er wordt vanaf de E-jeugd twee keer in de week getraind. We streven ernaar het maximale uit onze speelsters en spelers te halen met de beschikbare middelen. Spelplezier staat hoog in het vaandel. Plezier en spelvreugde, goede relaties tussen spelers en speelsters onderling, tussen trainers, begeleiders en ouders staan centraal met als doel clubbinding en een goede sporthouding te bewerkstelligen. Het winnen mag hier geen afbreuk aan doen.

HV Dongen hanteert een technisch beleidsplan om de missie en visie van HV Dongen te ondersteunen. Missie: Wij geloven in handbal. Het is onze missie om de handbalsport in Dongen te bevorderen, te innoveren en te professionaliseren samen met handballers en handbalfans. Visie: HV Dongen staat aangeschreven als één van de toonaangevende handbalverenigingen in de regio, staat midden in de samenleving, de jeugdopleiding is de basis voor succes en ieder lid voelt zich hier thuis.

De praktische uitvoering van het technisch beleidsplan is beschreven in het technisch plan. De doelstelling van het technisch plan is het verhogen van het technisch handbalniveau van alle spelende leden van HV Dongen. In dit plan wordt beschreven hoe trainers bepaalde technieken en tactieken de leden eigen kunnen maken. Het is een handvat voor alle trainers, coaches en het technisch kader van HV Dongen.

Elke leeftijdscategorie binnen HV dongen gaat op dezelfde wijze trainen, hierin wordt gebruik gemaakt van blokken van een maand. Elke maand heeft eigen thema’s, waardoor alle aspecten binnen het handbal aan bod komen gedurende het trainingsjaar. Deze maandelijkse thema’s zijn in elke categorie hetzelfde, maar in elke hogere categorie wordt het spel gedifferentieerder. HV Dongen beschikt over een uitgebreide database met oefeningen die gekoppeld zijn aan de thema’s.

De functies

HV Dongen is op zoek naar jeugdtrainers voor de B-C-D en E jeugd voor het seizoen 2023 – 2024. De B en C jeugd zijn nu twee meisjes teams die samen trainen. In het komende seizoen zullen dit drie teams worden waarvoor we 1 trainer zoeken. De D jeugd beschikt dit seizoen over twee gemende teams. Volgende seizoen zullen dit drie of vier teams worden waarvoor we 1 trainer zoeken. Op dit moment bestaat de E categorie uit vijf gemengde teams. Het streven voor volgend seizoen om dit aantal op vijf te houden waarvoor we 1 trainer zoeken.

Profielschets jeugdtrainer

  • De trainer heeft voldoende oog voor verenigingscultuur/structuur, waarin prestatie en plezier samen gaan
  • De trainer hanteert bij de trainingen het circuitmodel waarbij spelers in kleine groepjes trainen. De kinderen draaien door en voeren bij elk station een specifieke oefening uit die begeleidt wordt door een of twee trainers
  • De trainer is bekend met het technische plan van HV Dongen
  • De trainer communiceert makkelijk met spelers/speelsters, begeleiders en overige betrokken binnen HV Dongen.
  • De trainer toont betrokkenheid in de vereniging.
  • De trainer hoeft niet in het bezit te zijn van een trainersdiploma, maar enige ervaring als speler/coach/trainer op niveau is wel gewenst.

Taken en verantwoordelijkheden jeugdtrainer

  • De trainer bereidt de trainingen voor
  • De trainer verzorgt de trainingen voor
  • De trainer werkt nauw samen met de andere trainers die de trainer assisteren bij de traingen.

Overige informatie
De trainer/coach moet zelfstandig kunnen werken en zich prettig voelen in een vereniging waarin prestatie en plezier samen gaan.

Wij bieden

  • Een reiskostenvergoeding;
  • Een vrijwilligersvergoeding.

Interesse?
Als je geïnteresseerd bent in een van de functies van jeugdtrainer dan kun je een sollicitatiebrief en cv vóór 1 maart sturen naar [email protected] . Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Toine Sips, lid technische commissie, tel. 06-55398861.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen