Dongen verwelkomt Max Vitaal

Foto:

De gemeente Dongen, Stichting Welzijn Ouderen Dongen (SWOD) en Max Vitaal slaan de handen ineen. Max is het fictieve boegbeeld van het gelijknamige sport- en cultuurstimuleringsproject dat in 2023 van start gaat. Het project moedigt senioren aan om fit en actief te blijven door hen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de sportverenigingen en cultuurinstellingen in de gemeente.

Max Vitaal is een logisch gevolg van de succesvolle stimuleringsprojecten Sjors Sportief en Sjors Creatief waarbij kinderen de kans krijgen om vrijblijvend sport- en creatieve activiteiten te ontdekken. Dankzij Max Vitaal krijgen 65-plussers voortaan dezelfde kans, maar dan vooral om fit en actief te blijven. Gymnastiek, fitness, jeu de boules, sjoelen, muziek maken, voetbal, zingen, koersbal, yoga, tennis, schilderen, zwemmen, schaken en nog veel meer is mogelijk.

Proeflessen en activiteiten aanmelden
Het aanbod wordt gepresenteerd in het Max Vitaal-boekje, dat voor 65-plussers beschikbaar komt. “Om de senioren een zo veelzijdig mogelijk aanbod te bieden, roepen we sportverenigingen en cultuurinstellingen op om zich bij dit mooie project aan te sluiten”, aldus Nicole Akkermans, sportcoach Stichting Welzijn Ouderen Dongen. “Op de website www.cultuurindongen.nl kunnen ze hun proeflessen en activiteiten tot 13 maart heel eenvoudig aanmelden. Hopelijk doen ze dat de komende weken massaal, zodat we dit project met elkaar tot een groot succes kunnen maken.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen