NK Jeu de Boules in Dongen

Foto: CC0 Creative Commons

Elk jaar worden er in ons land een aantal NK’s georganiseerd en dit jaar onder meer in Dongen.

Er zijn verschillende uitvoeringen, zoals een NK Doubletten, een NK Tripletten, een NK Mix enz. Jeu de Boules Club Dongen (JdbC Dongen) heeft het NK Veteranen en Beloften in 2023 toegewezen gekregen. “Wij zijn daar als club enorm trots op en uiteraard ook heel blij” aldus de organiserende vereniging. “Vorig jaar had het bestuur besloten om een aanvraag voor een NK in te dienen, maar we bleven afhankelijk van de toezegging van de NJBB, de Nederlandse Jeu de Boules Bond. De aanvraag ging vergezeld van een uitvoerige onderbouwing en een serie foto’s van onze schitterende accommodatie, zowel van de buiten- banen als de binnenbanen in onze boule-o-drome oftewel onze hal. Tijdens het afgelopen EK Jeu de Boules in Den Bosch werd er nog stevig onderhandeld en gepromoot ten einde het fel begeerde NK Veteranen binnen te kunnen halen.”

“Half november werden de locaties voor het organiseren van een NK 2023 kenbaar gemaakt. Wij rekenden op niets, maar hadden we goede hoop dat we tot de uitverkorenen zouden behoren. En jawel hoor, we kregen van de NJBB een bevestiging dat het NK Veteranen en Beloften aan ons, Jeu de Boules Club Dongen, was toegewezen. Geweldig toch! Het is de eerste keer in het bestaan van onze vereniging dat wij een NK mogen organiseren. Je zou het zeker een mijlpaal kunnen noemen. Hiermee krijgen wij een unieke kans om het Jeu de
Boules wat meer bekendheid te kunnen geven, maar ook een mooie gelegenheid om Dongen “op de kaart” te kunnen zetten. Dankzij de NPC (de Nationale Petanque Competitie) hebben al heel wat clubs kunnen genieten van ons fraaie complex, maar nu willen we dat graag gaan uitbreiden. De eerste stap is gezet. We hebben geen ervaring op dit gebied, maar ik weet zeker dat het een groot succes gaat worden. Achter de schermen worden inmiddels de eerste gesprekken al gevoerd en zijn er al enkele commissies in het leven geroepen.”

“Het NK Veteranen en Beloften staat gepland in het weekend van 12-13 augustus 2023. Noteer deze datums maar alvast in Uw agenda. Uiteraard zullen we maandelijks hier aandacht aan besteden, maar tegelijkertijd willen we ook onze vereniging in de etalage zetten en bekendheid geven aan het Jeu de Boules spel.”

Reacties

Cookieinstellingen