Roparundoorkomst Dongen valt in de prijzen

Foto:

Roparunteam ‘t Halve Zolenlijntje organiseerde vorig jaar in het Pinksterweekend in samenwerking met Atledo een grandioze doortocht van de Roparunkaravaan door Dongen. Dit is niet onopgemerkt gebleven. Op 7 juni werd in Rotterdam bekendgemaakt dat de Doorkomst Dongen de derde prijs had gewonnen.

Feestelijke uitreiking van de titel Roparunnerstad 2022
Op zaterdag 7 januari toog een delegatie van ’t Halve Zolenlijntje en AV Atledo naar het Nieuwe Luxortheater in Rotterdam. Daar werden tijdens een bijeenkomst voor alle Roparunteams bekend gemaakt welke plaats de titel Roparunnerstad van 2022 mag dragen. Een hele eer, omdat er dit keer wel een veertigtal doorkomsten voor de Roparunners georganiseerd waren. De doorkomst door Dongen werd beloond met een derde prijs. Een grote eer, ook omdat de andere twee plaatsen, Ossendrecht en Oud-Beijerland hun doortochten al tientallen keren eerder organiseerden. In Dongen was dit voor het eerst. De prijs werd uitgereikt in de vorm van een cheque van € 6.500,00. Dit mooie bedrag kan door het comité van de Doorkomst Dongen gedoneerd worden aan een lokale instantie passend bij de doelstellingen in van de Roparun, de palliatieve zorg voor kankerpatiënten. Binnenkort zal bekend gemaakt worden aan welk doel dit geld overhandigd gaat worden.

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Heel Dongen oranje
In 2022 was het de eerste keer dat de Roparun door Dongen kwam. Die gelegenheid werd gelijk te baat genomen door ’t Halve Zolenlijntje om een onvergetelijke en vooral feestelijke doorkomst te organiseren voor alle 15 teams die Dongen passeerden. Langs de zes kilometer lange route hing een lang lint van oranje vlaggen en posters. Oranje is de teamkleur van ’t Halve Zolenlijntje. De lopers werden gedragen door de aanmoedigingen, muziek en versieringen aan de huizen.

Atledo, B&W en de Dongense gemeenschap
Op het atletiekterrein van AV Atledo was het echt een heel groot feest. In de grote feesttent traden vijf bands en zangers op voor een dol enthousiast publiek. De aankleding en de sfeer van de passage op het terrein van Atledo waren geweldig. In de tent stond burgemeester Marina Starmans om te laten zien hoe blij Dongen was dat de Roparun ons dorp aandeed. Wethouder René Jansen had eerder op de dag de bewoners van de mooist versierde huizen verrast met een leuke prijs. En ’s avonds stond hij achter de bar om alle feestvierders van een drankje te voorzien. De samenwerking met AV Atledo en B&W was voor ‘t Halve Zolenlijntje niet alleen hartverwarmend, maar ook essentieel. De kosten van de feesttent, podium, licht en geluid zijn in zijn geheel gesponsord door Dongense ondernemers. De artiesten traden allemaal belangeloos op. Dongen heeft laten zien waarin het goed is: een evenement dragen met vele partners en tot een succes maken. Fijn dat dit ook buiten Dongen gezien is. Dit stimuleert om ook dit jaar op 28 mei de Roparun weer groots te onthalen in Dongen!

Halve Zolentrail
Het actieve team is het Roparunseizoen al vroeg begonnen. Een groot nieuw evenement dat het team dit jaar voor het eerst organiseert is een eigen trailrun. Deze loop, die natuurlijk de Halve Zolentrail heet, gaat van start op zaterdag 4 maart. Er is een prachtig en uitdagend parcours uitgezet op de Vrachelse hei bij Oosterhout. De afstanden zijn 10 en 20 km. De opbrengsten van deze trailrun gaan ook weer naar de Roparun. De werkgroep die deze loop tot in de puntjes heeft georganiseerd hoopt op een grote deelname. Inschrijven kan via http://halvezolentrail.nl/ .

Reacties

Cookieinstellingen