Ingezonden: ‘Weigeren van kinderen op Heilig Hartschool onacceptabel’

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Ingezonden bericht

De Heilig Hartschool moet voor het komende schooljaar noodgedwongen 15 kinderen weigeren. Nadat de aula was omgebouwd tot 2 klaslokalen, een bezemkast was ingezet als klaslokaal en dankzij slim indelen van groepen alsnog een paar extra bureautjes geplaatst konden worden, moet helaas geconcludeerd worden dat de school nu toch echt overvol is.

Tenminste, als het aan de gemeente Dongen en de overige schoolbesturen ligt. Er zouden dit jaar namelijk veel meer kinderen geweigerd moeten worden. Ook de jaren daarna, inmiddels in de nieuwbouw IKC Beljaart, zouden ieder jaar een vol klaslokaal aan kinderen geweigerd moeten worden. Dit vanwege een vermeende afspraak waardoor de Heilig Hartschool aan maximaal 407 kinderen onderwijs mag geven. Gelukkig betwist de Heilig Hartschool deze afspraak en houdt zich niet aan het maximum van 407 kinderen.

De sleutel tot succes (en de verantwoordelijkheid) ligt bij de gemeente Dongen. Want bij een nieuwe wijk hoort een passend schoolgebouw. Dit nieuw schoolgebouw, wat natuurlijk al jaren geleden gebouwd had moeten zijn, is bij voorbaat al veel te klein. Betreurenswaardig genoeg houdt ook hier de gemeente zich vast aan de schimmige afspraak van maximaal 407 kinderen. Betwistbare punten in overvloed.. Waar komt dat toch vandaan en waarom wordt geen rekening gehouden met de heldere realiteit en de bedoeling van het spreidingsbeleid; ieder kind in de eigen wijk op loopafstand naar school. Waarom vasthouden aan iets wat allang achterhaald is? Wij zijn van mening dat een school gebouwd moet worden voor de kinderen uit de wijk, want daar gaat het tenslotte om. Niet om ruziënde bestuurders. Daarom de oproep aan iedereen en aan de raadsleden in het bijzonder; zorg dat de IKC Beljaart ruimte biedt aan álle kinderen uit de Beljaart.

Een impressie van de nieuwbouw van IKC Beljaart

Volgens de toekomstvisie 2025 in Dongen is het nog steeds haar ambitie om te groeien. Er is een uitgesproken ambitie om gezinnen met kinderen naar Dongen te trekken, waardoor een doorlopende onderwijslijn van voorschoolse educatie tot en met middelbaar onderwijs een pré is. Met de huidige gang van zaken gaat de gemeente Dongen deze ambitie in ieder geval niet halen.

Weer even terug naar de huidige realiteit; want met 1 of 2 extra tijdelijke units op de huidige locatie is er wellicht al genoeg ruimte om ook de 15 geweigerde kinderen het komende schooljaar alsnog welkom te heten op de Heilig Hartschool. Wij zien niet in waarom dit niet haalbaar zou zijn, want in Dongen doen we dingen samen! En dat is ook samen met vriendjes uit de wijk naar school gaan.

MR Heilig Hartschool
Wijkraad de Beljaart
Gedupeerde ouders

Stichting Initia heeft een reflectie op de situatie op haar website geplaatst. KLIK HIER om deze te bekijken

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen