Bouw DongenIce is gestart

De DongenIcetent is zo groot als het evenemententerrein van Dongen en past precies.
De DongenIcetent is zo groot als het evenemententerrein van Dongen en past precies.
Foto: Sutedjo – Tim van der Zouwen.

Zondagochtend 4 december om 10.00 uur stonden de mannen van de bouwploeg van DongenIce op het Wilhelminaplein. Hier verrijst deze week de nieuwe DongenIcetent. Daarvoor moeten eerst de lijnen uitgezet worden waar de tent precies moet komen te staan… een flinke puzzel.

Transport tent en schaatsbaan is logistieke puzzel
Meerdere trucks lostten de volgende ochtend de vloeren en de schaatstent. De schaatsbaan is dit jaar groter dan de voorgaande jaren en past daardoor ook niet meer op één trailer. Maik, verantwoordelijk voort het logistieke transport van de Bouwhal naar het Wilhelminaplein: “Ik maak altijd foto’s hoe alles op de trailer geladen is, anders krijg je het er bij de afbouw niet meer goed terug op. Zo precies past alles in elkaar.”

Maik, Jordy, Rian, Hans en Jan zetten de lijnen uit waar de DongenIcetent en de vloeren moeten komen. Fotografie: Sutedjo – Tim van der Zouwen.

Samen met Jody, Hans, Jan, Ad en Rian begeleidt Maik de bouw van DongenIce. Eerst start de tentenbouwer met de vloeren en de tent. Zodra er een deel van de tent staat, begint de eigen bouwploeg van DongenIce met het zetten van de wanden. Rian, bestuurslid Techniek: “De tent wordt vrijdag 9 december opgeleverd, maar dan zijn wij met de bouwploeg allang bezig met het interieur. Anders redden we het niet.”

Vanaf woensdag 7 december zet Maik het logistieke proces in gang om de materialen van DongenIce van de bouwhal naar het Wilhelminaplein te transporteren. Samen met Jordy als projectleider van de bouw, neemt hij hier speciaal vrij voor. Zij worden bijgestaan door Hans, Ad en Rian. De hele bouwploeg bestaat uit een man of veertig. Deze groep regelt de gehele inrichting van de tent; van wanden, vloerbedekking, schaatsbaan, Winterhuiskamer, keuken en de nieuwe Wintertuin.

Gezonde spanning
Er heerst een gezonde spanning bij de DongenIce vrijwilligers. Want niet alleen heeft DongenIce twee jaar geen doorgang gehad, DongenIce wordt dit jaar ook groter, zodat alle bezoekers van DongenIce meer ruimte hebben.
Ondertussen zijn de contouren van de DongenIcetent al te zien op het Wilhelminaplein. Fotografie: Merel van Beers.

Grote DongenIcetent is gedeeltelijk transparant
“De tent is zo groot als het gehele evenementengedeelte van het Wilhelminaplein en het voorste gedeelte ervan is transparant.” zegt Rian trots. In het transparante gedeelte komt de nieuwe Wintertuin. Hier kun je als bezoeker in de nieuwe kiosk iets warms met iets lekkers kopen en toch dicht bij de schaatsende kinderen zijn. Ideaal voor kinderfeestjes, vaders en moeders, opa’s en oma’s die hun schaatsende en roetsjende kroost graag een beetje in de gaten houden. Maar ook voor de jeugd om te chillen voor, tijdens en na het schaatsen.

Een deel van DongenIce wordt transparant: Kun je je voorstellen hoe gaaf dat dat er uitziet in het donker met al die lichtjes? Fotografie: DongenIce.

De schaatsbaan aan de Wintertuin gaat van 560 m2 naar 640m2. En door een glazen wand kijk je vervolgens vanaf de schaatsbaan zo de warme Winterhuiskamer in. Deze gezellige ruimte heeft ook een apart gedeelte voor (bedrijfs)arrangementen en er komt een nieuwe bar. De bouwploeg heeft de afgelopen jaren dus niet stil gezeten. Zij hebben al het bestaande meubilair opgeknapt, een winterkiosk voor de Wintertuin gemaakt en dus die nieuwe bar voor de Winterhuiskamer. De bar is gedeeltelijk van staal, verzorgd door een Dongens bedrijf maar de rest inclusief het kastenwerk is van hout en door de bouwploeg zelf gemaakt.

Kom je langs bij DongenIce?
Als laatste krijgen de ingang en de roetsjbaan een nieuwe locatie. Beide komen aan de kant van het park te liggen. En de ingang gaat onder de roetsjbaan door. Die is dit jaar overigens zo neergezet dat, als je naar beneden roetsjt, je zo de tent weer binnen roetsjt. Ook een groot voordeel voor de vrijwilligers want die staan nu in de warmte en de reuring van de tent en niet meer buiten.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan een kijkje nemen. Vanaf vrijdag 16 december opent DongenIce om 19.00 uur haar deuren met een magische opening. De entree voor de DongenIce tent is gratis, voor prijzen van schaatsen, roetsjen en de horeca én het uitgebreide programma; kijk op www.dongenice.nl of volg DongenIce op Facebook en Instagram.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen