Zilveren Knoop voor Ad van Weesenbeek

Foto: Pix4Profs/Jules van Iperen

Ad van Weesenbeek heeft de Zilveren Knoop ontvangen. Hij kreeg deze bijzondere gemeentelijke onderscheiding in de vorm van een sieraad vanmiddag opgespeld door de burgemeester als blijk van waardering voor zijn enorme inzet voor het Sinterklaas-feest.

Burgemeester Marina Starmans sprak hem thuis toe. Zij benadrukte dat Ad van Weesenbeek (78 jaar) zich maar liefst 64 jaar lang heeft ingezet om de Sinterklaas-periode in de gemeente Dongen tot een groot feest te maken. Jong en oud kijken jaarlijks uit naar het moment dat de Goedheiligman voet op Dongense bodem zet.

Behalve het sieraad, kreeg hij ook een oorkonde overhandigd, met de vermelding: Vanuit waardering voor de bijzondere, jarenlange inzet voor het Sinterklaas-feest heeft het gemeentebestuur van Dongen besloten aan de heer Ad van Weesenbeek de Zilveren Knoop toe te kennen.

Knoop
Het is de 15e maal dat de Zilveren Knoop is uitgereikt aan een inwoner van onze gemeente. In 2008 is de eerste Zilveren Knoop uitgereikt.
De Knoop heeft een bijzondere symbolische waarde die zijn oorsprong heeft in het toonaangevende verleden van ’s Gravenmoer op het gebied van kantklossen.

Naamgeving
De ’s Gravenmoerse knoop is de naam van een soort kantklosslag, die wordt gebruikt bij het maken van kant. ’s Gravenmoer heeft haar naam verbonden aan een knoop wegens haar toonaangevendheid op kantklosgebied rond 1900. In het kader van Dongen Uit de Kunst is van deze kantklosknoop in 2007 een moderne versie voor de gemeente Dongen ontwikkeld. In het juweel worden alle zeven toegangswegen van de gemeente gebundeld tot het thema verbondenheid waarin iedere inwoner zich thuis kan voelen. Goudsmidkunstenares Vera Merkx ontwikkelde deze moderne knoop.

Foto’s: Pix4Profs/Jules van Iperen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen