Jo en Rieky de Wijs 60 jaar getrouwd

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

En weer vierden twee Dongenaren het bijzondere feit dat zij 60 jaar geleden in het huwelijk traden. En natuurlijk werd het diamanten Jo en Rieky de Wijs paar ook deze keer persoonlijk gefeliciteerd door burgemeester Marian Starmans.

Jo werd geboren in Raamsdonk, als jongste in een gezin van 13 kinderen. Na de lagere school is hij gaan werken in Dongen bij de Wuppet (Piet Kerkhof). Daar kwam hij Rieky tegen, (oudste dochter uit een gezin van 4) De twee vonden elkaar leuk en er volgde een verkeringstijd van 8 jaar waarin Jo op zijn fiets regelmatig naar Dongen op en neer reed.

Jo en Rieky trouwden in 1962 en woonden dan in de St. Josephstraat 191 (naast de Heeren van Dongen/Sam Sam) Ze kregen 2 jongens, Peter en Arno. Rieky bleef thuis werken en stikte schoenonderdelen. Werken in het algemeen is altijd hun beider hobby geweest. Rieky heeft jaren als huishoudster gewerkt, tot haar 80e maar liefst. Het huis en de tuin zagen er altijd uit om door een ringetje te halen en ook voor een verbouwing waren ze niet bang. Jo had op redelijk jonge leeftijd al ernstige rugklachten, maar zorgde door ander werk te zoeken dat hij niet thuis kwam zitten. Hij wilde vooral niet afgekeurd worden. Nadat Jo al redelijk vroeg met pensioen ging bleef hij toch altijd actief bezig.

Jo en Rieky zijn tevreden in hun thuisomgeving maar maken ook graag een uitstapje. Met de kinderen gingen ze op vakantie met het jachtje van de baas van Jo of naar de stacaravan. En er zijn heel wat kilometers gefietst. Toen de kinderen het huis uit gingen  stonden ze altijd klaar om met de nodige verbouwingen mee te helpen. Inmiddels hebben Jo en Rieky ook vier kleinkinderen en een achterkleinkind.

De laatste tijd genieten ze ervan om met Thebe uitstapjes te maken. Rieky glundert als de kinderen of kleinkinderen op een bakkie koffie komen. Ook hebben ze veel aanloop van vrienden die op visite komen. Rieky heeft dan ook altijd iets te vertellen als je belt of langs komt. Toen de gezondheid hen zo nu en dan parten begon te spelen hebben ze besloten om een appartement te kopen. Het viel niet mee om na 57 jaar hun stek te verlaten, maar ze zijn blij in hun mooie appartement.

Foto’s: Jan Stads/Pix4Profs

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen