Afsluiting 50-jarig jubileum Dongens Mannenkoor

Foto:

Afgelopen zaterdag vond in de Cammeleur de jaarlijkse ‘Bindingsdag’ van het Dongens Mannenkoor (DMK) plaats. Vijfendertig leden en hun partners werden door voorzitter Ad Evers in een gezellig versierde ruimte in de Cammeleur welkom geheten.

Door Piet Scheepers

Ook het koor heeft van last gehad van de Coronapandemie. Daardoor werden diverse festiviteiten vooruitgeschoven. Nu de tijd is aangebroken om het dagelijkse leven weer op te pakken, heeft het DMK afgelopen zaterdag, in combinatie met de ‘Bindingsdag’, twee koorleden gehuldigd voor hun 25 jaar trouwe lidmaatschap. Daarnaast werd de jubileumreis naar het Belgische Mechelen nog eenmaal beleefd in de vorm van een compilatie van een film die gemaakt is tijdens deze reis.

René Jansen en Martien van Loon 25 jaar koorlid
Beiden zijn lid vanaf 1 oktober 1997. René zingt bij de baritons en is lid van muziekcommissie, die de liederen uitzoekt die gezongen worden tijdens concerten. Ook is hij de creatieve man als er iets gemaakt moet worden voor het DMK. Martien zingt bij de bassen en ook niet beroerd hand- en spandiensten te verrichten voor het DMK. Naast een oorkonde werden beiden jubilarissen door de voorzitter in de bloemetjes, zeg maar flinke tuilen bloemen, gezet. Daarna werden zij door hun collega’s, hoe kan het ook anders, toegezongen.

Ook was er een woord van dank richting penningmeester Jan Rombouts. “Je hebt op een prima manier, tot in de puntjes achter de komma, de boekhouding bijgehouden. Chapeau!” Aldus de voorzitter die vervolgens uitlegt wat de ‘Bindingsdag’ in houdt. “Dit is een jaarlijks terugkerende gebeurtenis. Dan horen de partners wat wij zoal zingen op onze oefenavonden.” De dag werd afgesloten met een quiz over de wetenswaardigheden van diverse leden en het zingen van het DMK-clublied onder het genot van een zak frites.

Reacties

Cookieinstellingen