Werkzaamheden Hoofdstraat ’s Gravenmoer afgerond

Foto: Gemeente Dongen

De rijweg van de Hoofdstraat is sinds begin deze week weer geopend voor gemotoriseerd verkeer. Momenteel worden de laatste inritten en trottoirs afgerond. Het verkeer kan om beurten om deze werkzaamheden heen rijden en hierdoor mogelijk wat hinder ondervinden. Ook worden in de komende weken de hagen en beplanting in de bermen geplant. Hiervoor wordt we weg niet afgesloten.

Wat is er aangepast?
Bij de werkzaamheden zijn de wegversmallingen in de Hoofdstraat weggehaald. Hiervoor zijn plateaus in de plaats gekomen. Daarnaast zijn er brede, rode fietssuggestiestroken op de weg aangebracht. Dit geeft meer ruimte voor fietsers en geeft hen een duidelijke plek op de weg. Ook zijn er rioolwerkzaamheden uitgevoerd. Huisaansluitingen zijn vervangen en een hemelwaterriool is aangelegd.

Bomen
Bij de reconstructie van de Hoofdstraat is ook de groeiplaats van de beeldbepalende bomen verbeterd. Dit gebeurt door het aanbrengen van voedingsstoffen en compost. Hierdoor krijgen deze sfeerbepalende bomen weer een goede toekomstverwachting.

 

Reacties

Cookieinstellingen