Gratis bloemenzaad verzamelen in Ons Dongeland

Foto:

Bij Stichting Ons Dongeland bruist het van de ideeën en ambities. Sommige zijn snel haalbaar en soms zijn er grenzen aan mogelijkheden maar er zijn al concrete doelen bereikt, zoals het prachtige 15.000 vierkante meter grote bloemenveld in ’t Blik. De hele zomer waren er duizenden prachtige bloemen te bewonderen tot diep in de herfst in allerlei kleuren en variëteiten tot wel 2 meter hoogte. Vanaf de Rijense brug langs het kanaal richting Oosterhout ligt aan de rechterkant het bloemenveld waar een smal pad tussen de bloemen slingert.

Het was niet de bedoeling dat er bloemen geplukt werden, dus alleen wandelen en genieten was het advies, maar nu de laatste bloeiperiode is ingegaan is het jammer dat de bloemen staan te verpieteren. Daarom heeft Stichting ‘Ons Dongeland’ besloten dat de laatste bloemen geplukt mogen worden. Tevens mag bloemenzaad geoogst worden. Er staan meer dan 30 verschillende soorten en kleuren bloemen en er zit voldoende zaad in voor de (winter)voorraad voor vogels en andere zaadeters, zodat belangstellende Dongenaren nu ook een graantje mogen meepikken en het verzamelde zaad in het voorjaar in eigen tuin kunnen uitzaaien.

Let op: laat het zaad eerst goed drogen voordat u het in papieren verpakking in de winter vorstvrij bewaart. In het voorjaar dan uitzaaien op een braakliggend stukje grond en (belangrijk) in de zon. Bedek het zaad met een laagje aarde, daarna regelmatig gieten en….genieten.

Reacties

Cookieinstellingen