Cambreur docent René van de Veerdonk wint publieksprijs Filmleraar van het Jaar

Foto:

René van de Veerdonk van het Cambreur College in Dongen is uitgeroepen tot de publiekswinnaar in de landelijke Filmleraar van het Jaar verkiezing. Dit werd bekendgemaakt tijdens de uitreiking op 16 november in het EYE museum bij het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA).

De jury van de verkiezing sprak deze lovende woorden over René en hoe hij film gebruikt in zijn lessen Aardrijkskunde:
“René’s enthousiasme voor film is hartveroverend. Als docent met dyslexie weet hij dat beeld soms beter werkt dat tekst. Hij lijkt dan ook altijd een camera op zak te hebben. Of hij nu in IJsland of Boedapest is, naast een rivier of vulkaan staat: er valt altijd altijd iets te filmen waarmee René de wereld aan zijn leerlingen kan uitleggen. Die pakken vervolgens zelf de camera op, ook tijdens vakanties. Zijn energieke lessen maakten de jury blij én leverden René de meeste publieksstemmen op.” Filmhub Zuid is trots op René als ambassadeur voor filmeducatie in Zuid-Nederland.

Over Filmhub Zuid:
Filmhub Zuid adviseert, ondersteunt én inspireert scholen, filmtheaters, filmmakers, aanbieders, filmdocenten en cultuurbemiddelaars in Brabant, Limburg & Zeeland op het gebied van filmeducatie.

Wat zie je nou echt als je naar Insta-stories, videoclips, series of films kijkt? Waarom trekt het zo je aandacht? Waarom raakt het je? Waarom snap je het zonder woorden? Om meer te zien in audiovisuele uitingen moet je de taal van film leren spreken.

https://filmeducatie.nl/hub-zuid

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen