Fred Heijne is de Pee van ut Jaor 2022, CV Appetjoek Peejeploeg van ’t jaor

In de Guitige Galerie, zoals de Cammeleur tijdens carnavalsactiviteiten genoemd wordt, is zaterdagavond de nieuwe Pee van ’t Jaor bekend gemaakt door Prins Andreo LX. Dit gebeurde tijdens de 11-11 viering. Dit jaar valt deze eretitel te beurt aan Fred Heijne. Peejeploeg van ’t jaor is CV Appetjoek.

Prins Andreo LX maakte de Pee van het jaar alsvolgt bekend. :

Beste Peeje en Peejerinne,
Wij, “Stichting de Peeënstekers”, hebbe beslote om, naost de Peejeploeg van ut jaor die laoter deze aovond bekend wordt gemaokt, ook de Pee van ut Jaor te benoeme. Zo kan zowel de Peejeploeg van ut jaor as de Pee van ut jaor hil ut seizoen geniete van de benoeming en op alle evenemente fillicitaosies in ontvangst neme.

John van Gils was de leste Pee van ut Jaor, benoemd in 2020 en toegetreeje tot ut Aauw Loof. Ut wor hoog tèd dè ut Aauw Loof wir un erelid maag gaon toevoege aon hullie illuster gezelschap. Omdè de Pee van ut jaor ut verdiend om in volle zaol benoemd en bejubeld te worre, hebbe we de aafgelope jaore gin Pee van ut Jaor benoemd. Mar in ôônze gedaachte zat de Pee van ut jaor al wel, al lang zellufs.

De Pee van ut jaor kenne gullie allemaol. En in dees geval kent ie veule van jullie ongetwèfeld ôk. Astur iemand d’n carnaval en in ut biezonder ut verenigingslève un wèrrum hart toedraogt, dan is hij ut wel. Jao, beste Peeje en Peejerinne, ge hort ut goed: ut is un man. Hij is actief in un sector waor ooit twee Peeje van ut Jaor uit naor veure zèn gekomme. En hij gaot vanaovond d’n trilogie compleet maoke. Ut is unnen horecamees, beter gezééd un horecatijger. Heul veul ploege zèn bij um thuis en vuule zich ôk thuis daor. Veur de sauwelèèrs istie goed, veur de jeugd ist ie goed, hij is ègeluk goed veur iedereen. Hij is lid van Pr CV de Bosjesmanne en uitbaoter van zaolencentrum de Viersprong. Gullie wit nou vast wie ut is en astie ut gehord heej, dan wit hij ut nou zelluf ôk. Beste Peeje en Peejerinne, meej heul veul trots kondig ik nou aon, de Pee van ut Jaor veur ut seizoen 2022-2023:

Fred Heijne!

De eer om komend carnavalsseizoen te pronken met de titel ‘Peejenploeg van ’t jaor’ is dit jaar weggelegd voor C.V. Appetjoek. Een delegatie van die vereniging nam trots de titel en bijbehorende versierselen in ontvangst.

 

Bekijk de fotoserie bovenaan dit artikel voor meer beelden van de uitreiking van de Pee van ’t Jaor

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen