Groep 3 J.J. Anspachschool in de leer bij Janssen & Janssen

Foto:

In het kader van “Breinplein in de klas” brachten de kinderen van groep 3 van de Anspachschool deze week een bezoek aan eetcafé Janssen en Janssen in Dongen. Met de activiteiten vanuit “Breinplein in de klas” zet de school het onderzoekend en ontwerpend leren in de klas centraal.

Begin deze maand ontvingen de kinderen een brief in de klas, waarin te lezen was dat de pieten graag een restaurant wilden in de school, zodat zij tijdens het vullen van de schoenen een plek hadden om te eten en te drinken. Natuurlijk wilden de kinderen van de Anspachschool de pieten graag helpen. Zij vonden een mooie plek in de school en brainstormden over het openen van een restaurant.

Om te ervaren wat er allemaal komt kijken bij het runnen van een restaurant brachten de kinderen een bezoek aan eetcafé Janssen en Janssen. Denise leidde de kinderen rond en beantwoordde de vragen van de kinderen. De kinderen leerden bestellingen opnemen en mochten ook een kijkje nemen in de keuken, waardoor ze het proces van bestellen tot uitserveren ervaarden.

Met de opgedane kennis gaan de kinderen de komende weken aan de slag met het maken van een menukaart en de inrichting van het restaurant. Ze oefenen de verschillende rollen in het restaurant. Zo is het restaurant op tijd klaar voor de komst van Sint en zijn pieten. Helaas is het restaurant niet geopend voor gegadigden van buitenaf. Zij zijn voor een hapje of drankje, van dinsdag tot zondag vanaf 11:30, welkom bij Janssen en Janssen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen