Op deze manier ontspan je in de regio Dongen

Foto:

Ingezonden De regio Dongen heeft je ontzettend veel te bieden wanneer je toe bent aan een moment van rust en ontspanning.

Een wijs man zei ooit dat de boog niet altijd gespannen kan zijn en dat klopt; een burn-out ligt al snel op de loer wanneer het niet lukt deze spanning en stress los te laten. Uit diverse onderzoeken blijkt dat het aantal mensen wat kampt met een burn- out of vergelijkbare klachten de afgelopen jaren toegenomen is. Het hangt sterk samen met de krapte op de arbeidsmarkt. Daarbij heeft het hybride werken geleid tot een grotere afstand tussen de medewerkers en de werkvloer; signalen van een burn-out bij collega’s worden hierdoor minder snel opgemerkt. Hoe zorg jij dat je gedurende de werkweek voldoende ontspant? Speel je dagelijks een potje Classic Bubble Shooter, of trek je iedere lunchpauze naar buiten voor een korte wandeling?

In de omgeving van Dongen vind je talloze mooie wandelpaden
In de regio Dongen heb je bepaald geen gebrek aan mooie wandelroutes voor zo’n lunchwandeling. Kies bijvoorbeeld voor de Looiersroute, welke is uitgezet door de ANWB.
Voor de lunchpauze is deze wellicht aan de lange kant; plan de wandeling op je vrije middag of bijvoorbeeld in het weekend. Naast deze Looiersroute zijn er echter talloze andere routes te vinden. Wat is jouw favoriete omgeving voor een mooie wandeling? Tip: maak gebruik van de app Komoot. In de app vind je lokale wandelroutes, uitgezet door andere mensen uit Dongen. Wellicht brengt het je op plekken waar je zelf niet eerder geweest bent! Je kunt deze wandelroutes soms ook op de fiets afleggen, wanneer je minder tijd beschikbaar hebt voor een lange route.

Zet je favoriete muziek een uurtje aan
Niet alleen een spelletje als Classic Bubble Shooter spelen of het maken van een wandeling tijdens de lunch helpt om een gevoel van stress en spanning los te laten. Een goed
alternatief is het luisteren naar je favoriete muziek. Leg je telefoon een uurtje weg, sluit je laptop af en pak er een leuk boek of tijdschrift bij. Zet je favoriete playlist op Spotify aan en
droom even weg in je luie stoel of op de bank. Tijdens het lezen van een boek of het beluisteren van muziek concentreren je hersenen zich op iets anders dan de zorgen die je werk met zich meebrengt. Het biedt je hersenen de kans uit te rusten; het piekeren stopt. Wanneer het piekeren langdurig aanhoudt kan dit een burn-out in de hand werken. Dat geldt in het bijzonder voor het piekeren op bed in de avond. Het kan je nachtrust dermate beïnvloeden, dat je een volgende ochtend zonder energie aan de dag begint. Dit heeft invloed op je prestaties; iets wat je zorgen verder toe kan laten nemen.

Reacties

Cookieinstellingen