Foto van de week

Foto: Henk Geboers

Fotoclub Dongen presenteert nu al geruime tijd elke week een foto van een van de clubleden in de rubriek “Foto van de Week” en dat doen ze met veel plezier. Ze ontvangen regelmatig een positieve reactie op de ingezonden foto’s met bijbehorende tekst. en dat doet hen uiteraard goed.

“Het zijn niet alleen maar de ’toppers’ van de club. Nee, integendeel. We proberen een doorsnede te geven van wat er binnen onze club zoals gefotografeerd wordt. Deze week laten we U een foto zien van een beginnend clublid, Henk Geboers. Hij is een paar keer op een clubavond komen kijken en meldde zich als aspirant clublid aan. Vanaf deze plaats heten wij Henk dan ook van HARTE welkom op onze club. Hij liet tijdens een digitale inlevering meteen ook al een foto zien, hetgeen enorm gewaardeerd werd. Deze foto heb ik uitgekozen voor deze rubriek. Ik laat Henk zelf even aan het woord:

Een foto van mijn hond Fritz, liggend op zijn fleece deken, kijkt met zijn ogen je aan en vraagt….of wil hij zeggen ik ben tevreden. De foto is gemaakt in huis met lichtinval van buiten. Als je goed kijkt zie je de reflectie van een raam in zijn linker oog. De foto is scherp en zacht van kleur. De ogen zijn beeldbepalend. Vandaar de titel, “kijk een in mijn ogen”

Tot zover Henks verhaal. Dit aandoenlijk tafereel was zeker de moeite waard om vast te leggen. Een snoezig toetje op een paarsachtige ondergrond. Ik vind de uitsnede ook goed gekozen: een stevige basis van de paarse deken met daarop een aangesneden hoofdje van Fritz. Je hoeft ook niet meer van de hond te zien; het gaat om zijn blik en je wordt er naar toe getrokken. Het bestaande licht is ruim voldoende om het geheel uit te lichten; de lichtval in de haren van Fritz is prima. Henk stipte al in zijn verhaal het lichtje in het rechter oog aan. het is maar goed dat dit witte vlekje erin zit, anders was het wellicht een “dood” plaatje geworden. Misschien had het andere oog ook wel wat meer verdiend.

Al met al een prettige foto om naar te kijken en wij willen Henk bedanken voor zijn bijdrage.

Tot volgende week.

Bent U geïnteresseerd? Neem contact op met Henk van Roode: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen