Verzamel gevallen blad in de bladkorven

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

De herfst is officieel is begonnen. Een periode waarin veel blad van de bomen valt. Van medio oktober tot aan kerst werkt de buitendienst van de gemeente Dongen op volle capaciteit om de overlast van het gevallen blad zoveel mogelijk te beperken. U kunt het gevallen blad verzamelen in één van de 85 bladkorven die in de week van 17 oktober geplaatst zijn.

Antwoorden op veel gestelde vragen over de bladkorven:

Wat mag er in de bladkorven?
De bladkorven zijn bedoeld voor het verzamelen van bladeren die van gemeentelijke bomen in uw tuin vallen. Belangrijk is dat er alleen bladeren in de bladkorven gedeponeerd worden. Dus geen ander (groen)afval zoals bijvoorbeeld snoeiafval! Dit is te grof en kan niet opgezogen worden door de machine.

Wanneer worden bladkorven geleegd?
Het leegmaken van de bladkorven gebeurt 1 keer per week, op enkele locaties 2 keer per week. Let op: Losse bladhopen naast de korven worden niet meegenomen.

De bladkorf staat op een andere plek dan vorig jaar, hoe kan dat?
De locaties zijn gekozen op basis van ervaringen uit voorgaande jaren. Het kan zijn dat u voorgaande jaren een bladkorf in uw straat had staan en nu niet meer. De reden hiervoor is dat is gebleken dat deze korf niet voldoende of niet op een juiste manier werd gebruikt.

De bladkorf is niet geleegd, hoe kan dat?
Wanneer wordt geconstateerd dat er niet alleen blad in de korf zit, wordt deze niet leeggemaakt. De korf wordt voorzien van een kaart waarmee wordt verzocht het materiaal te verwijderen. De korf wordt pas weer leeggemaakt, wanneer het andere materiaal verwijderd is.

Ik heb een verzoek voor een nieuwe of andere locatie voor een bladkorf, hoe kan ik dit doorgeven?
Geef dit aan de gemeente door, door een melding te maken via de Fixi-app of ga naar www.dongen.nl/meldingdoen. Zij nemen uw verzoek mee voor volgend jaar. Tijdens het seizoen worden de bladkorven niet verplaatst of uitgebreid.

Meer informatie
Op www.dongen.nl/bladkorven leest u meer informatie. Heeft u vragen of meldingen over een bladkorf? Gebruik dan de Fixi-app of ga naar www.dongen.nl/meldingdoen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen