Ingezonden: De openbare ruimte in Dongen: dat kan beter!

Foto: Pix4Profs/Jan Stads

Ingezonden door D66 Dongen

Gaat u komende zaterdag met ons mee de wijk in?
Een kapot hekje dat niet meer wordt teruggeplaatst, missende stoeptegels of aanstootgevende graffiti op de muur. Maar ook voetpaden die slecht begaanbaar zijn voor mindervaliden of ouderen doordat ze te hobbelig zijn. Mogelijk ziet u dit ook in uw wijk.

Een veilig, goed toegankelijk Dongen
Vanuit D66 Dongen vinden we het belangrijk dat onze openbare ruimte veilig, goed onderhouden en toegankelijk is voor iedereen. Daarom stellen we hier vaak vragen over tijdens de raadsvergaderingen. “Die vraag kunt u beter via de Fixi app stellen” is het antwoord dat we krijgen van wethouder de Jong. Zelfs op de vraag hoe het staat met het beleid om de toegankelijkheid van onze wijken te verbeteren, werd ons verteld dat hiervoor de Fixi-meldingen een belangrijke rol spelen.

De Fixi app
Dus dan gaan we aan de slag met de Fixi app! En dat doen we graag samen met u. Komende zaterdag staan we weer met de tent op het Looiersplein en gaan we graag met u in gesprek over de Fixi app en de openbare ruimte. Want hoe bekend is Dongen eigenlijk met de Fixi app? Ziet u in uw wijk zaken die kunnen worden verbeterd en maakt u hier wel eens melding van? Worden uw meldingen naar tevredenheid opgelost?

Samen meldingen maken in de wijk
Aansluitend gaan we graag met u de wijk in om meldingen te maken via de Fixi app. Van losliggende stoeptegels, tot voetpaden die voor mensen in een rolstoel totaal niet toegankelijk zijn – we melden ze allemaal in de app. Iedereen is welkom! Goed of slecht ter been, jong en oud. Op deze manier hopen we de wethouders in Dongen bewust te maken van de kwaliteit van onze openbare ruimte, en werken we aan een beter en vooral mooier Dongen.

Hoe en waar?
Graag zien we u dan ook komende zaterdag, 28 oktober, van 12.00 tot 13.00 uur op het Looiersplein. Vanaf 13.00 uur gaan we vanaf het Looiersplein samen de wijken van Dongen en ’s Gravenmoer in.

We zien u graag!

 

 

 

 

 

 

 

Ulaş Köse, Gitta Camfferman, Joeri de Jong en Marieke Schouten (Foto: Jan Stads/Pix4Profs)

 

Reacties

Cookieinstellingen