Cammeleur-partners willen samen problemen oplossen

Foto:

‘Hier staat een blije wethouder, want ik heb positief nieuws te melden. Alle Cammeleur-partners staan voor de volle 100% achter de oplossing om De Cammeleur een gezonde (financiële ) toekomst te bieden’. Dat kon een duidelijk opgeluchte wethouder de gemeenteraad gisteren meedelen.

Door: Bernadette Klerx

Dat betekent concreet dat er stevig ingezet gaat worden op de samenwerking tussen de partners op het gebied van programmering en marketing en dat er gekeken wordt naar samenwerking met de plaatselijke horeca. Hiervoor wordt dan een aparte Stichting Cultuurhuis De Cammeleur opgericht. Deze oplossing komt uit de koker van onderzoeksbureau De Galan. Volgens De Galan is uitbesteding van het beheer of de horeca niet de echte oplossing voor de problemen van De Cammeleur, maar moet de oplossing gezocht worden in een betere en intensievere samenwerking op het gebied van programmering en marketing en samenwerking met de plaatselijke horeca.

Doorbraak
‘Alle partners zijn bereid om de voorgestelde oplossing mee uit te werken en zij hebben uitgesproken dat de inhoud daarbij leidend zal zijn en dat is echt een doorbraak. We kunnen nu dan echt de uitwerkingsfase ingaan’’zei een opgetogen wethouder. ‘Daarbij zal dan wel externe ondersteuning nodig zijn, maar daar is in de begroting ruimte voor’ voegde Jansen daar meteen aan toe. De raad deelde de blijdschap van de wethouder en was opgelucht dat er nu eindelijk schot in de zaak zat. Met name D66 en de VVD toonden zich dik tevreden.

Ultimatum
Beide fracties hadden enkele weken geleden geen goed woord over voor de voortgang van het proces. Dat verliep volgens hen veel te traag. ‘Pak nou eindelijk eens door. Hoe lang blijven we zo nog aanmodderen’ vroeg VVD-raadslid Perry Wens zich geïrriteerd af en D66 legde de wethouder het vuur na aan de schenen door een ultimatum te stellen. ‘Als u voor 15 december niet met een uitgewerkt plan komt, dan komen wij zelf met een alternatief ’ waarschuwde raadslid Joeri de Jong. Maar die irritatie en frustratie was nu als sneeuw voor de zon verdwenen. Perry Wens(VVD):’Wij zijn blij dat er nu aan de gang wordt gegaan en dat we van De Cammeleur het succes kunnen gaan maken dat het altijd al had moeten zijn.’

Joeri de Jong wilde nog wel weten hoeveel de externe ondersteuning zou gaan kosten. Maar daar kon wethouder Jansen nog geen concreet antwoord op geven.’We moeten eerst gaan bekijken waarvoor we precies ondersteuning nodig hebben en hoeveel uur dat gaat kosten. Ik kom daar nog op terug, ’beloofde hij.

 

Reacties

Cookieinstellingen