DongenIce gaat door!

impressie van de nieuwe schaatsbaan met onderaan het tweede horecapunt. Rechts de overdekte roetsjbaan
impressie van de nieuwe schaatsbaan met onderaan het tweede horecapunt. Rechts de overdekte roetsjbaan
Foto:

Het was even spannend. Want na twee jaar afwezigheid door beperkende corona maatregelen, zorgde nu ineens de energierekening voor twijfels. Kon de Dongense schaatsbaan, dé plek om in winter gezellig samen te komen, wel doorgaan?

Drie weken lang het ijs koud houden en de huiskamer warm? De rekening zou anderhalf keer duurder uitvallen. Maar door de enorme support van de trouwe én nieuwe sponsoren kon de organisatie vorige week de knoop doorhakken. DongenIce 2022 is een feit. In december zal er eindelijk weer geschaatst, geroetsjt, gecurld en gedanst worden op en rondom het ijs op het Wilhelminaplein in Dongen.

Voorzitter Maurice Aarts licht toe. ,,Twee jaar lang moesten we DongenIce missen vanwege corona. Maar een lockdown lijkt op dit moment toch nog wel echt ver weg. En dan heb je het ineens weer in eigen hand. Natuurlijk gaan we er dan voor. En ja, naar de begroting moest nog even kritisch gekeken worden, maar alle lichten staan op groen. Op naar een geweldige editie.”

Wat voor editie kunnen we verwachten
,,De tekening is opnieuw gemaakt. Door corona moet je ook anders naar dingen kijken. Beginnend met de ruimte. Die is nu groter. Op het ijs, maar ook daar omheen. Er is naast dehuiskamer die iedereen al kent, een extra foodplein aan de andere kant van de ijsbaan. Een soort koek-en-zopie plein voor een klein hapje en drankje.”

De horeca in de huiskamer blijft wel?
,,Ja zoals we die kennen. Die is wat uitgebreider en het is de enige plek waar we alcohol schenken. Wat wel nieuw is, is dat je nu vanaf die ruimte de ijsbaan veel beter kan zien. Voorheen moest je door een klein raampje kijken. Nu is dat één grote, lange glazen wand.”

De ijsbaan is ook groter?
,,Klopt. 640 vierkante meter. 32 bij 20 meter. Dat is flink. Dit jaar kan er daarom gewoon door geschaatst worden naast het curlen bijvoorbeeld.”

Klinkt als DongenIce 2.0.
,,We hebben in die afgelopen twee jaar niet stilgezeten. Genoeg tijd gehad om te evalueren en te bedenken wat er beter kan. Er is bijvoorbeeld ook nugekozen om de roetsjbaan meer te betrekken bij de ijshal én is deels overdekt. Ook meteen een voordeel voor onze vrijwilligers die daar dit jaar niet meer in de regen hoeven te staan.”

Veel organisaties hebben moeite met het vinden van vrijwilligers. Hoe is dat bij DongenIce?
,,Een fantastische club van zo’n 230 mensen hebben we altijd wel. Het blijft bijzonder om te zien hoeveel mensen zich voor dit evenement willen inzetten. Neem de bouwploeg, die maken voor alle Dongenaren niet alleen weer een fantastische huiskamer. Maar bouwen ook extra foodplein voor iedereen.”

Dan moet er nog veel gebeuren in die paar weken.
,,Veel is in onze bouwhal al klaargemaakt. De voorbereidingen voor dit jaar, begonnen vorig jaar al. Maar vanaf 5 december gaat iedereen het zien. Dan komen de eerste vrachtwagens het plein op en zal het Wilhelminaplein heel snel veranderen in een prachtig winterparadijs waar heel Dongen eindelijk weer drie weken lang van mag genieten.”

DongenIce opent vrijdag 16 december om 19.00 uur tot en met zondag 8 januari voor drie wekenschaatsen, roetsjen, curlen en genieten van winterse activiteiten in de Winterhuiskamer en Wintertuin. Hou voor meer informatie Facebook, Instagram en de website www.dongenice.nl in de gaten.

Foto’s: Sutedj(o) Fotografie

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen