De Blazers Compagnie Dongen pakt groots uit met ‘Shaffy & Brass’

Foto: Fred Barsingerhorn

De Blazers Compagnie Dongen geeft de muziekliefhebbers in Dongen en de regio, na eerdere gedenkwaardige optredens,  op zaterdagavond 19 november weer de gelegenheid om te genieten van een bijzonder concert: Shaffy & Brass.

Dirigent bij dit concert is Geert Schrijvers, die al eerder de koperblazers van de Blazers Compagnie dirigeerde tijdens de optredens met zandtovenaar Gert van der Vijver. De BCD heeft de lat deze keer wederom hoog gelegd en zal zich bij dit ‘Shaffy & Brass’ concert in een complete harmoniebezetting met meer dan 50 muzikanten presenteren.

Voor de pauze zal het projectorkest van de Blazers Compagnie Dongen haar visitekaartje afgeven in enkele uitdagende harmoniewerken, waaronder ‘Slava’ van Leonard Bernstein en het Oosters klinkende ‘Hajj’. Het werk ‘Morias Enkomion’ is gecomponeerd door dirigent Geert Schrijvers en geïnspireerd op het gelijknamige boek van de middeleeuwse humanist Erasmus. Pianosoliste bij dit werk is Claire van Kempen. Na de pauze staat de muziek van Ramses Shaffy centraal. Het orkest van de BCD begeleidt daarbij de bekende Belgische zangeres Micheline van Hautum en bastrombonist Jos Jansen. Alle pareltjes van de legendarische Rames Shaffy komen voorbij, van ‘Sammy’ tot ‘Pastorale’ en ‘Laat me’ tot ‘Stil in Amsterdam’.

Het orkest van de Blazers Compagnie Dongen bereidt zich voor op het ‘Shaffy & Brass’ concert op 19 november

Stichting Blazers Compagnie Dongen (BCD) is opgericht in 2014 met als doel het organiseren van muziekprojecten door gevorderde amateurmusici uit Dongen en de omgeving voor een breed publiek in de regio. De BCD wil zich onderscheiden door het bieden van een veelzijdig en vernieuwend repertoire. De deelnemende musici worden uitgedaagd om op een hoog niveau een artistieke prestatie te leveren. De BCD zoekt daarbij naar bijzondere concertlocaties en unieke samenwerkingen met solisten, koren en artiesten. Eerder gaf de BCD al drie concerten met de zandtovenaar. In het najaar van 2021 zorgde het project ‘De Beste Maestro van Dongen’ in mum van tijd voor een uitverkochte zaal. Dit jaar is de samenwerking gezocht met het ‘Shaffy & Brass’ project van de bekende Belgische zangeres Micheline van Hautum en bastrombonist Jos Jansen.

Het  ‘Shaffy & Brass’ concert wordt slechts eenmalig uitgevoerd in Dongen. Geadviseerd wordt dan ook om tijdig uw tickets te reserveren. Kaarten voor dit unieke concert zijn te bestellen op de website van de Cammeleur

Binnenkort op dongen.nieuws.nl: een interview met Micheline van Hautum.

Reacties

Cookieinstellingen