Café ’t Vaartje sluit na 94 jaar de deuren

Foto: Google Streetview

Na 94 jaar komt er een einde aan het tijdperk ‘Café-zaal ’t Vaartje/de Kemmer’. Vrijdag 2 december zal de laatste dag zijn dat het café aan de Vaartweg gewoon geopend is. De koper van ’t Vaartje zet het café niet voort maar gaat deze plaats invullen met woningen.

De bekende dorpskroeg was er al rond 1900, maar werd op 2 november 1928 overgenomen door de handelsreiziger Antonius Kemmeren uit Waspik. Het café werd een familiebedrijf dat steeds van vader op zoon  zou overgaan. Antonius Kemmeren beheerde het café tot 1954. Daarna kwam zijn zoon Jos Kemmeren met zijn vrouw Anneke Roijmans. Na enkele onderbrekingen  nam in 1983 de derde en huidige generatie Kemmeren het kasteleinsstokje over. Ton Kemmeren, getrouwd met Hanny van Noye, gaf het pand een totale metamorfose. Als ervaren bouwvakker veranderde hij de toenmalige varkensstal tot een flexibele feestzaal annex schietbaan.

Café ’t Vaartje is gedurende al die jaren het thuishonk geweest van vele verenigingen: darters, biljarters, kaarters, Fanfare Sint Hubertus, dansgroep Paiduuska, kleindierenclub Steunt Elkander, carnavalsvereniging De Vaortse Kloekers, schaapskooi de Border, Ons Genoegen Spaarkas, Spelletjesvereniging de Gamblers en meer. Waar al deze verenigingen hun nieuwe thuis zullen vinden is op dit moment nog niet bekend.

Op hun facebookpagina bedanken Ton en Hanny hun klanten: “We willen iedereen bedanken voor de jarenlange bezoeken en samenwerkingen. We wensen alle verenigingen en vaste klanten veel geluk en plezier bij een collega horeca zaak. Bedankt iedereen voor al die mooie jaren! Met vriendelijke groet,
Ton en Hanny Kemmeren”

Bron: ‘Kroegentocht Dongen’ van auteur Peter Visser

Reacties

Cookieinstellingen