De Dongense Dorpsquiz weer een groot succes

Afgelopen zaterdag 1 oktober vond na twee jaar afwezigheid de 6e editie van De Dongense Dorps Quiz (DDDQ) plaats. Het centrale thema van de quiz was “Het badeendje”.

Nadat de vertegenwoordigers van de 70 deelnemende teams zich hadden verzameld voor de startopdracht in de ruïne van de Oude Kerk kon het startsein gegeven worden. Na het uitvoeren van de eerste opdracht spoedden de teams zich naar het speeladres. Daar aangekomen zaten de teamleden al met smart te wachten op de vragen die gesteld werden. De organisatie had dit jaar gezorgd voor minder vragen zodat ook de kleinere teams beter uit de voeten konden.

Badeendjesrace
Terwijl de thuisteams zich bogen over de eerste vragen begonnen ook de doe-opdrachten. Uniek in Dongen was daarbij de badeendjesrace in de Donge. Ieder team had daar een eigen badeendje meegenomen die tegelijkertijd in de Donge werden neergelaten. Geholpen door de vele regen van de afgelopen week dreven de badeendjes met behoorlijke vaart naar de finish. Helaas ontsnapten daarbij een paar eendjes aan de aandacht, maar het is uiteindelijk toch gelukt om een uitslag te maken.

Overal activiteit
Op diverse andere plaatsen in Dongen was activiteit te zien. Op het Wilhelminaplein moesten de teams met zwemflippers een parcours afleggen, in de Kelly van Zon zaal moest ouderwets met pijltjes en een elektriciteitsbuis worden geschoten, iets wat vele jongeren nog nooit gedaan bleken te hebben, en bij Fornuis aan Huis moesten de ingrediënten van een gerechtje geraden worden. Daardoor was het in Dongen een drukte van belang met fietsers.

Geheime opdracht
Het bestuur van DDDQ wil nu eindelijk wel eens weten wie “De slimste mens van Dongen” is en had daarvoor een psychologische test gemaakt die ook elementen uit het tv-programma ‘De slimste mens’ bevatte. In de Cammeleur was het muisstil tijdens het beantwoorden van de niet gemakkelijke vragen. Tijdens de feestelijke prijsuitreiking zal bekend gemaakt worden wie zich “De slimste mens van Dongen” mag noemen. Aan deze eretitel is ook nog een prijs verbonden die dan uitgereikt zal worden.

Media kanaal
De thuisteams en andere belangstellenden konden via Langstraat-TV en Dongen Media. Wie de uitzendingen nog eens willen bekijken kan daarvoor terecht op het Youtube kanaal van Dongen Media.

Feestelijke prijsuitreiking
En dan blijft de vraag over wie de opvolger wordt van Haute Quizinne, het team dat al vanaf 2019 de felbegeerde DDDQ-trofee in de prijzenkast heeft staan. Het is nog even afwachten wie er dit maar mee vandoor gaat, maar tijdens de feestelijke prijsuitreiking op zaterdag 15 oktober zal de winnaar bekend gemaakt worden. Alle teams worden dan ook van harte uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn. Kaarten voor deze avond zijn verkrijgbaar via de website van de Cammeleur via: https://www.decammeleur.nl/agenda/dddq-prijsuitreiking-feest Jullie komen toch ook?

Meer foto’s vind je in de fotoserie bovenaan dit artikel

De foto’s bij dit artikel zijn van DDDQ fotograaf John van Dongen
De foto’s in de fotoserie boven dit artikel zijn van Bart van Kerkhof

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen