Ingezonden: Zwembad De Vennen deelt zorgen over hoge energiekosten met Europarlementariër

Foto:

Ingezonden door CDA Dongen-’s Gravenmoer

Op uitnodiging van fractievoorzitter van het CDA Dongen – ‘s Gravenmoer, Stijn Sips, is Europarlementariër Tom Berendsen op woensdag 28 september op bezoek geweest bij zwembad De Vennen. Zwembad De Vennen lijdt onder de hoge energiekosten en heeft daarom besloten om de komende maanden het recreatieve deel van het bad te sluiten.

Tom Berendsen houdt zich in Brussel bezig met de stijgende energieprijzen en deelt de zorgen van vele zwembaden en verenigingen. “Zwembaden en sportclubs zijn van groot belang in een lokale gemeenschap. Mensen komen hier samen en bewegen. Dat wil je, ondanks de stijgende prijzen, wel behouden, aldus Berendsen.

Fractievoorzitter Stijn Sips is blij met de komst van Tom naar de gemeente. “Onze lijnen met Tom in Brussel zijn kort en ik ben blij dat Tom hier met eigen ogen kan zien wat de gevolgen zijn van de stijgende prijzen, zodat Tom vanuit Brussel deze ondernemers en verenigingen kan helpen. En wij lokaal ons steentje bij kunnen dragen.”

Komende dagen gaat Berendsen bij meerdere verenigingen op bezoek in Brabant om te horen welke zorgen er spelen zodat hij die voorbeelden mee kan nemen naar de Brusselse onderhandeltafel. De lokale CDA-fractie is nog in afwachting van de antwoorden van hun schriftelijke vragen over energiearmoede bij huishoudens en sportverenigingen.

 

Reacties

Cookieinstellingen