Anspachleerlingen namen afscheid van hun oude school

Nog 1 keertje naar je oude school en lekker kliederen op de muren, de ramen en de verwarming….zo namen de leerlingen van de J.J. Anspachschool afscheid van ‘hun’ gebouw.

De J.J. Anspachschool is tijdelijk gehuisvest in de voormalige MAVO aan de Bolkensteeg. Daar zal de Anspachschool blijven totdat er een volledig nieuw schoolgebouw is weggezet in de Kerkstraat, op de plaats waar de Anspachschool de laatste vijftig jaar gehuisvest is geweest. Voordat er aan de nieuwbouw kan worden begonnen, zal het huidige gebouw tegen de vlakte gaan. Afgelopen woensdag mochten alle Anspachleerlingen nog een keertje los gaan bij het oude schoolgebouw. Ze maakten er dankbaar gebruik van. voordat een ‘koninklijke’ gast de deur definitief op slot deed.

Naast het bekladden van alle lokalen werden door de kinderen ook mozaïeken gemaakt die straks een mooi plekje krijgen bij het nieuwe schoolgebouw en in eerste instantie op de huidige locatie aan de Bolkensteeg. De oplevering van de nieuwe Anspachschool laat immers nog wel even op zich wachten, want de sloop van het huidige gebouw is pas half 2023 gepland en de tekening van nieuwe school is nog niet definitief goedgekeurd door alle belanghebbende partijen. Daar hadden de kinderen afgelopen woensdag echter geen boodschap aan. Ze genoten zichtbaar en hoorbaar van deze bijzondere dag op hun oude school en het parkeerterrein waar enkele uitdagende luchtkussens stonden opgesteld.

Bekijk de foto’s in de fotoserie bovenaan dit artikel.

Reacties

Cookieinstellingen