Jubileumconcertreis Dongens Mannenkoor ging naar Mechelen

Foto:

De door Corona uitgestelde jubileumreis vanwege 50 Jaar Dongens Mannenkoor (1971) vond plaats op vrijdag 16 en zaterdag 17 september 2022. Met een gezelschap van 37 mannen en vrouwen vertrok de bus vrijdagochtend naar de eeuwenoude stad Mechelen in België.

Na het inchecken en de lunch kon het gezelschap kiezen uit een stadswandeling met gids of een bezoek aan een torenuurwerkmakerij, beide reuze interessante uitstapjes. Aan het einde van de middag kwam iedereen weer samen in de Sint Janskerk waar ook het uit het naburige Leest afkomstige gemengd koor ‘Korile’ onder leiding van Lode Tooten zich vervoegde. Met dit koor zou namelijk in die kerk diezelfde avond een concert gegeven worden. Na een excursie door de kerk, waar een echte Rubens hangt, werd nog het gezamenlijke slotlied gerepeteerd.

Na een smakelijk diner toog men door de stromende regen naar de concertlocatie om een sfeervol concert van 45 minuten te geven. Buiten de vaste aanhang van de koren waren er ook Mechelenaren die op het aangekondigde concert afkwamen. Beide koren zongen 5 à 6 liederen. Het gezamenlijk slotlied ‘One Song’ van Dave & Jean Perry bracht een waardig einde aan dit concert. Na afloop was er met beide koren met aanhang een gezellig samenzijn in een wat ze daar noemen socio-kultureel centrum waar het plaatselijk gebrouwen Gouden Carolusbier goed in de smaak viel. Natuurlijk werden hier ook spontaan liederen gezongen.

Op zaterdagochtend zat om half elf het hele reisgezelschap in een open schuit voor een bootreisje over rivier de Dijle. Een kleine regenbui kon de pret niet drukken en men vergaapte zich aan de eeuwenoude gebouwen langs deze voormalige ‘levensader’ van Mechelen. Een op band ingesproken gids wist nog de nodige wetenswaardigheden te melden. Na de gezamenlijke lunch kon men voor het middagprogramma kiezen uit een excursie met proeverij bij Brouwerij ‘Het Anker’ alwaar het Gouden Carolusbier gebrouwen wordt en de Gouden Carolus single malt whisky op vaten ligt te rijpen of een rondleiding bij de Koninklijke Beiaardschool Jef Denijn. Het organisatiecomité had bewust gezocht naar een twee-keuzen-programma om de mensen die minder goed ter been zijn te ontzien van een lange stadswandeling over de befaamde Belgische kasseien of de honderden traptreden bij de brouwerij. Deze keuzeoptie werd daarom erg gewaardeerd. Voor de meereizende dames was het een aangename kennismaking met de club waar hun mannen elke dinsdag op de repetitieavond zo’n plezier aan beleven.

Zoals zo vaak bij dit soort reisjes vliegt de tijd en voor men het wist reed de bus weer richting Dongen, maar niet zonder een fantastisch afscheidsdiner in Gilze. Moe maar zeer voldaan arriveerde het gezelschap om 20:45 uur weer in Dongen om de dag daarop, op een druilerige zondag, met een zonnige geest terug te kijken op een geweldige jubileumreis. Vanaf nu gaan de repetities voor het kerstconcert starten. Meer hierover te zijner tijd in de media en op www.dongensmannenkoor.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen