Open dag sportaanbieders in Dongen

Foto:

Op zaterdag 24 september zetten aangesloten sportaanbieders in Dongen hun deuren open om geïnteresseerden kennis te laten maken met hun sport. Van 10.00 tot 16.00 uur is jong en oud welkom om sfeer te proeven op de club, mee te sporten en kennis te maken met de leden. Van handboogschieten tot hockey en van atletiek tot Jeu de Boules; er is voor ieder wat wils.

Activiteiten
Het is verschillend wat sportaanbieders organiseren. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld een proeftraining volgen. Alle activiteiten kunnen bezoekers bekijken op www.dongen-beweegt.nl. Om het gemakkelijk te maken is een route voor gemaakt. Deze hoeven bezoekers niet te volgen, het is ook mogelijk alleen naar de sportaanbieder(s) te gaan waar de interesse ligt.

Informatie voor sportaanbieders
Sportaanbieder in Dongen en wil je graag laten zien wat de vereniging of club te bieden heeft? Meld je dan aan voor de open dag op 24 september via www.dongen-beweegt.nl. Ben je al aangemeld en wil je graag de open dag onder de aandacht brengen? Download dan het mediapakket.

Activiteit uit Lokaal Sportakkoord
In Dongen hebben we een Lokaal Sportakkoord. In dit akkoord staan afspraken die beweegaanbieders, zorg, welzijn, overige maatschappelijke partners en de gemeente Dongen hebben gemaakt. Met deze afspraken willen zij zes ambities op het gebied van sport en bewegen realiseren. Denk bijvoorbeeld aan de ambitie om sport- en beweegaanbieders voor iedereen passend, bereikbaar en toegankelijk te maken of van jongs af aan vaardig bewegen. Elke ambitie binnen het akkoord heeft een eigen aanvoerder. Aanvoerder van de open dag op 24 september is Jeroen Beex, voorzitter M.H.C. Liberty: ‘De Dongen Beweegt-dag komt voort uit het Lokaal Sportakkoord. Het is voor het eerst dat zo veel sportaanbieders tegelijkertijd als één team aan alle inwoners van Dongen laten zien hoe leuk en gezond bewegen is. Alle aanbieders hebben speciaal voor deze dag een aantrekkelijk programma samengesteld waar de inwoners (jong en oud) van onze gemeente, geheel vrijblijvend, aan deel kunnen nemen.’

Samenwerking
De open dag Dongen Beweegt wordt georganiseerd door alle aangesloten sportaanbieders, Sportservice Noord-Brabant (SSNB) en gemeente Dongen.

Reacties

Cookieinstellingen