3 redenen om dit jaar nog een bedrijfsuitje te organiseren

Foto: www.beachclubsunrise.nl

Ingezonden De afgelopen jaren viel er weinig te vieren. Zeker niet op zakelijk gebied. Meer dan ooit hebben we het sociale contact met onze collega’s gemist.

Het afgelopen jaar hebben we van veel meer vrijheid genoten. Meer vrijheid dan we in twee jaar hebben gehad. We hebben het gemist. Je medewerkers waarschijnlijk ook. Des te meer reden om dit jaar nog een bedrijfsuitje te organiseren. Om weer samen te komen, ook over andere dingen dan enkel het werk te kletsen en een sterker team te vormen. Al tijden op zoek naar een bedrijfsuitje vlakbij Eindhoven, maar merk je dat je de boot toch steeds een beetje afhoudt? Dan wordt het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Een bedrijfsuitje is namelijk niet alleen heel leuk. Het biedt ook nog eens tal van voordelen voor het bedrijf. Daarom volgen hier drie redenen om dit jaar nog een bedrijfsuitje te organiseren.

1. Teambuilding
Het contact tussen de medewerkers was de afgelopen jaren echt heel minimaal. Een enkele Zoom-meeting en meer werd er niet met elkaar gesproken. De medewerkers die in deze tijd zijn begonnen, hebben zelfs helemaal geen mensen ontmoet. Het is dan ook gek dat zij het afgelopen jaar ineens pas werden voorgesteld aan allemaal nieuwe gezichten. Dit terwijl ze inmiddels misschien wel al een jaar in dienst waren. Een sterk team is van essentieel belang voor de productiviteit van het bedrijf. Hoe sterker het team onderling samenwerkt, hoe beter het product wordt dat zij afleveren. De goede werksfeer doet bovendien wonderen voor de creativiteit en het werktempo.

Kortom: heel belangrijk dat iedereen zich lekker in zijn of haar vel voelt en graag met elkaar samenwerkt. Teambuilding is hierbij erg belangrijk. Een bedrijfsuitje helpt hier enorm bij. Even buiten de werkomgeving samenwerken en genieten van leuke activiteiten. Een goede manier om elkaar beter te leren kennen en vriendschappelijke relaties op te bouwen. Sluit de dag af met een bedrijfsfeest voor medewerkers en hun aanhang, zodat iedereen elkaar aan het einde van de dag veel beter kent.

2. Kosten zijn fiscaal aftrekbaar
Maar is het de kosten waard? Dat is een veelgestelde vraag. Bedenk echter goed dat je een bedrijfsuitje en bedrijfsfeest zo duur kan maken als je zelf wilt. Je kunt voor een enorm grootschalig evenement kiezen, maar het ook heel intiem houden. Je bepaalt dus zelf hoeveel je hier maximaal aan uitgeeft. Bovendien zijn de kosten ook nog eens fiscaal aftrekbaar. Tel hier de hogere productiviteit van je werknemers bij op en je merkt al snel dat een bedrijfsuitje op financieel vlak zelfs heel gunstig kan zijn.

3. Er wordt nog lang over gesproken
Een goed bedrijfsuitje zal nog jaren door de medewerkers herinnerd worden. Dit hoeft dan ook zeker niet een jaarlijks terugkerend iets te zijn. Eens in de zoveel tijd flink uitpakken is genoeg om de loyaliteit van de medewerkers te verhogen en de banden aan te trekken.

Reacties

Cookieinstellingen