Leskist van bomenpad Park Vredeoord nu ook bij Theek 5

Foto:

Theek 5 is sinds vanochtend een leskist voor het bomenpad in Park Vredeoord rijker. Carel van Aarle van de bomenwerkgroep van Stichting Parkplezier overhandigde vanmorgen de leskist aan Yvonne Stevens van Theek 5. Daarbij waren ook Jo van Wanrooij en Piet Willeboordse van de werkgroep aanwezig. De leskist bevat veel interessante en leerzame weetjes over de bomen in Park Vredeoord en een hele serie educatieve doe-opdrachten.

Door: Bernadette Klerx

De leskist bestaat al 10 jaar en is al die jaren aangeboden aan de Dongense basisscholen. Nu ook Theek 5 over een leskist beschikt, kan iedere Dongenaar deze, in overleg met Theek 5, lenen. De leskist staat garant voor een interessante en gezellige activiteit in de prachtige groene omgeving van Vredeoord.

De opdrachten en doe-activiteiten in de leskist waren altijd voornamelijk gericht op de hoogste klassen van de basisscholen. Maar ook daar is verandering in gekomen. De werkgroep heeft de leskisten uitgebreid met opdrachten voor de onderbouwklassen, zodat ook de jongste leerlingen op een speelse en aantrekkelijke manier kunnen leren over de natuur. De uitgebreide leskisten zijn nu weer terug bij de scholen.

Theek 5 gaat de leskist zelf al meteen inzetten tijdens de kinderboekenweek, die op woensdag 5 oktober van start gaat. Het thema van de kinderboekenweek is Gi-ga-groen en wat past er dan beter bij dit thema dan een bomenpadwandeling. Kinderen van 7-12 jaar mogen gratis deelnemen. Vrijwilligers van Parkplezier begeleiden deze activiteit.

De leskist is voor iedere Dongenaar te leen, voor bijvoorbeeed een spelletjesmiddag voor kinderen in het park of een actief en gezellig verjaardagsfeestje.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen