Cinema Dongen opent seizoen met ‘Elvis’

Foto:

Woensdag 31 augustus vertoont Cinema Dongen de film “Elvis” in het theater De Volckaert.

In zijn muzikale biopic Elvis trekt regisseur Baz Luhrmann alles uit de kast. Luhrmann omarmt het hoge kitschgehalte van het Elvis Presley-universum
met verve in zijn verhaal van de jongen uit het zuiden van de VS, die opgroeide in armoede, op zijn negentiende doorbrak als rock ‘n’ roll ster en al op zijn 42ste bezweek aan de gevolgen van een excessieve levensstijl. Dat er zoveel jaar naar dato een film over zijn muziek en zijn leven wordt gemaakt, toont maar weer eens aan dat Elvis in zekere zin nog altijd springlevend is.

Deze film verkent het leven en de muziek van Elvis, gezien vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager Tom Parker (Tom Hanks), de in Breda opgegroeide en naar Amerika getrokken ‘Dries’ van Kuijk. Het verhaal beschrijft de meer dan 20 jaar beslaande complexe dynamiek tussen beiden, van Presley’s doorbraak tot aan zijn status als ongekende superster, tegen de achtergrond van het veranderende culturele landschap en het verlies van onschuld in Amerika. Elvis is een fenomeen, een artiest die de muziekwereld veranderde en decennialang beheerste; genoeg redenen om deze film te zien.

Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs € 8,00 en voor leden van Cinema Dongen € 6,00. Volg ons programma:
www.cinemadongen.nl

Reacties

Cookieinstellingen