La Vuelta op 21 augustus in Dongen

Foto:

Van 19 tot en met 21 augustus komt La Vuelta, een van de drie grootste wielerrondes van de wereld, naar de provincies Noord-Brabant en Utrecht. Nederland kleurt rood: de renners doorkruisen maar liefst 34 Nederlandse gemeenten. En Dongen is van de partij! Op zondagmiddag 21 augustus raast het peloton door onze gemeente. Vamos Dongen!

Tijdens de laatste etappe op Nederlands grondgebied staat het West-Brabantse landschap in de schijnwerpers. Na de start vanuit het historische Kasteel van Breda, trekt het peloton door de provincie. Er wordt gefietst door de bakermat van de Nederlandse wielersport, zoals St. Willebord, Alphen Chaam en Hoogerheide. Ook Gilze Rijen, Oosterhout, Dongen en Drimmelen worden aangedaan. Na 194 kilometer trekt het peloton weer door Breda om de laatste meters af te leggen in Nederland. Voor het Chassé theater ligt de eindstreep.

Hoe laat komt La Vuelta door Dongen?
Om 13.00 uur komt eerst de reclamekaravaan door Dongen. Dit is een soort optocht van (duurzame) voertuigen. Sponsors van de wielerronde delen allerlei gadgets (cadeautjes) uit aan de toeschouwers. Rond 14.00 uur komt het parcours door Dongen. Komend vanuit Gilze en Rijen rijden ze door de volgende straten:

  • Duiventorenbaan
  • Westerlaan
  • Noorderlaan
  • Lage Ham (richting Oosteind).

De gemeente Dongen hoopt  dat vele Dongenaren de wielrenners zullen aanmoedigen en de straten rood zullen kleuren.

Oproep: versier je huis!
De lantaarnpalen langs de route krijgen een rode strik. Doe je ook mee? Versier je huis in (Zomerspelen-geel en) Vuelta-rood. Stuur een foto van de versiering naar [email protected]. De winnaar ontvangt een prijs met een Spaans tintje!

Meer informatie
Hieronder leest u de antwoorden op veel gestelde vragen. Heeft u toch nog een vraag over veiligheid en verkeer tijdens La Vuelta in Dongen? Stuur dan een bericht naar [email protected]. Op de overkoepelende website www.lavueltaholanda.com staat meer informatie over de La Vuelta in Nederland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen