Dit zijn de kunst trends voor in 2022

Foto: AbrahamArt

Ingezonden Kunst is altijd in beweging en elk jaar komen er weer nieuwe trends binnen de kunstwereld. Wat zijn volgens experts de kunst trends voor in 2022?

1. Opkomende kunstenaars
In 2022 zullen we vooral kunst zien van opkomende kunstenaars. Veel jonge talenten hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om hun plek in de kunstwereld te veroveren en dat zal in 2022 echt gaan lonen. Er zullen steeds meer tentoonstellingen, aankopen en prijzen naar hen toe gaan.

2. Nieuwe technieken
Met de opkomst van nieuwe technologieën zullen kunstenaars steeds meer experimenteren met nieuwe technieken. We zullen dan ook steeds meer kunst zien die gemaakt is met behulp van digitale en interactieve technologieën.

3. Ecologische kunst
Onder invloed van de opwarming van de aarde en het verdwijnende biodiversiteit zullen kunstenaars steeds vaker ecologische thema’s aansnijden in hun werk. Kunst die aandacht vraagt voor de kwetsbaarheid van onze planeet en die ons bewuster maakt van onze impact op het milieu.

4. Politieke kunst
In een wereld die steeds meer in beweging is, zullen ook kunstenaars steeds vaker politieke thema’s aansnijden in hun werk. Kunst die aandacht vraagt voor maatschappelijke kwesties en die ons bewuster maakt van de wereld om ons heen.

5. Experimental art
Kunstenaars zullen steeds meer gaan experimenteren met nieuwe vormen en materialen. We zullen dan ook steeds meer abstracte en experimentele kunst gaan zien in de komende jaren.

6. Gamification
Gamification is een trend die steeds meer oprukt in de kunstwereld. Kunstenaars zullen steeds vaker elementen uit games gaan gebruiken in hun werk, om zo het publiek op een interactieve en leuke manier te betrekken bij hun kunst.

7. Augmented reality
Augmented reality is een technologie die steeds meer gebruikt gaat worden in de kunstwereld. Kunstenaars zullen steeds vaker gebruik gaan maken van augmented reality om hun werk tot leven te brengen en het publiek op een interactieve manier te betrekken.

8. Virtual reality
Virtual reality is een technologie die steeds meer gebruikt gaat worden in de kunstwereld. Kunstenaars zullen steeds vaker gebruik gaan maken van virtual reality om hun werk tot leven te brengen en het publiek op een interactieve manier te betrekken.

9. Mixed reality
Mixed reality is een technologie die steeds meer gebruikt gaat worden in de kunstwereld. Kunstenaars zullen steeds vaker gebruik gaan maken van mixed reality om hun werk tot leven te brengen en het publiek op een interactieve manier te betrekken.

10. Social media
Social media zal steeds belangrijker worden in de kunstwereld. Kunstenaars zullen steeds vaker gebruik gaan maken van social media om hun werk te verspreiden en het publiek te betrekken bij hun kunst.

Alle kunst vind je bij AbrahamArt

AbrahamArt is dé plek voor al je kunstzinnige behoeftes. Of je nu op zoek bent naar een mooie schilderij voor in je woonkamer, of een uniek kunstwerk voor in je bedrijf, AbrahamArt heeft altijd iets moois voor je in petto. Bekijk snel onze website of kom langs in onze kunstuitleen in Amsterdam!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen