Stichting Bokse Bikersz D schenkt 7.500 euro aan Stichting Dongense Jeugdraad

Foto:

Bestuurslid Sander Kock van Stichting Bokse Bikersz D reikte afgelopen woensdagavond in Den Hamse Bok tijdens een feestelijke bijeenkomst een prachtige cheque van maar liefst € 7.500,00 uit aan Stichting Dongense Jeugdraad, de organisatie achter de Zomerspelen, de Winterspelen en de Sinterklaasintocht. Het geld was bijeengebracht tijdens de Bokse Bikersz D in juni van dit jaar.

De opbrengst van de Bokse Bikersz D was nog nooit zo hoog. “Dat hebben we onder meer te danken aan de mensen van de Jeugdraad, die tijdens de Bokse Bikersz D zelf ook zeer actief waren met de lotenverkoop”  aldus Sander Kock. “Zij hebben ervoor gezorgd dat het goede doel ook duidelijk zichtbaar was tijdens deze dag en dat is wat wij ook graag zien. Het is natuurlijk fantastisch dat we zo’n mooi doel kunnen koppelen aan onze motordag. In al die jaren hebben we inmiddels een bedrag van zo’n € 33.000 mogen doneren aan uiteenlopende goede doelen. De laatste jaren kiezen we daarbij voor lokale initiatieven want in Dongen zijn veel organisaties actief die zo’n steuntje in de rug goed kunnen gebruiken.”

De vertegenwoordigers van Stichting Dongense Jeugdraad waren blij verrast met de enorme opbrengst van dit jaar. “We gaan deze opbrengst gebruiken voor het opknappen van materialen zodat ze weer jaren gebuikt kunnen worden tijdens onze activiteiten. We gaan tevens investeren in verlichting voor een kampvuurspektakel, als dat vanwege droogte niet met een echt kampvuur kan plaatsvinden. Dat zien we de laatste jaren regelmatig gebeuren en natuurlijk willen we de Zomerspelen jaarlijks groots afsluiten. Daarvoor is speciale verlichting nodig, die veel geld kost. Met deze ondersteuning kunnen we op dat gebied een flinke slag slaan. Hartstikke mooi dat Stichting Bokse Bikersz D ons op deze geweldige manier ondersteunt” aldus Alexander van Stichting Dongense Jeugdraad. die als dank een mooie boeket met gele bloemen in petto had voor Sander Kock.

Albert Verschure van sponsor Janssen Accountants mocht traditioneel het laatste Bokse Bokersz D T-shirt in ontvangst nemen. Omdat de afgelopen twee jaar vanwege corona geen Bokse Bikersz D kon worden georganiseerd lag het ontwerp voor dit shirt dus al even klaar. Bijzonder aan dit ontwerp is, dat het nog van de hand is van Walter de Bruijne, prominent lid van de organisatie van de Bokse Bikersz D, die in juni 2020 kwam te overlijden.

Omdat het doorgaan van de afgelopen editie van de jaarmarkt pas in een laat stadium bekend werd, besloot de organisatie de Bokse Bikersz D dit jaar eenmalig uit te stellen naar juni. In 2023 zal de Bokse Bikersz D weer plaats vinden tijdens de jaarmarkt in april. De opbrengst gaat dan ook weer naar een, nog te bepalen, goede doel met een lokaal karakter.

Reacties

Cookieinstellingen