Waarom je een interactieve presentatie moet laten maken

Foto:

Ingezonden Misschien wist je het en misschien wist je het niet, maar er zijn meerdere verschillende soorten presentaties. Je hebt er eentje waarbij je alleen vertelt en de rest luister. Je hebt ook een variant waarbij je wat meer interactief bent met het publiek. Wij vertellen je waarom dat laatste de presentatie is die je wilt hebben.

Wat is een interactieve presentatie?
De naam zegt het zelf al een interactieve presentatie is een presentatie waarbij je wat meer interactie toont met het publiek. Het heeft verschillende redenen en verschillende manieren waarop je het kunt doen. Het is eigenlijk ook wel vormvrij omdat het erom gaat dat jij zelf kijkt hoe jij het publiek wat actiever mee kan laten doen met de presentatie.

De reden dat dit gedaan wordt is meestal om de presentatie wat luchtiger te maken. Het kan lastig zijn om voor een lange tijd naar iemand te luisteren die aan het praten is. Hierdoor loop je het risico dat mensen niet meer geïnteresseerd zijn of afgeleid raken. Hierdoor kan het zijn dat ze een gedeelte van de presentatie niet meekrijgen. Laten we eerlijk zijn voor iedereen kan dit nog wel een uitdaging zijn?

Wat je dan doet is bijvoorbeeld (afhankelijk van hoelang de presentatie is) dat je een paar interactieve momenten ertussen doet. Denk bijvoorbeeld aan een quiz waarin je vragen stelt aan het publiek die te maken hebben met het onderwerp. Dit werkt vaak ook wel goed op scholen bijvoorbeeld. Je kunt ook een spelletje plannen om te doen. Hierdoor laat je het publiek actief meedoen en is de kans veel kleiner dat ze dan wegvallen.

Ook doordat mensen dan het besef hebben dat ze mee moeten doen, of althans dat ze de beurt kunnen krijgen. Als je niet weet hoe je zo een presentatie maakt dan maakt dat niet uit. Wij geven je graag tips hoe je dit het best kunt aanpakken. Een interactieve presentatie maken doe je zo.

Ik weet niet hoe het moet
Het kan lastig zijn om een leuke presentatie te maken die interactief is en dan ook nog eens geschikt zijn voor zakelijke doeleinden. Gelukkig zijn hier bedrijven voor die zich daarin specialiseren en die tegen betaling een presentatie naar jouw wensen kunnen maken. Een presentatie laten maken? Neem contact op met Mr. Prezident.

Je kunt ze een bericht sturen door het contactformulier in te vullen die op de website staat. Hierin laat jij je gegevens achter en bij het stukje bericht kun je aangeven wat de opdracht is. Wat is de wens en wat wil jij dat er gedaan wordt. Aan de hand daarvan zullen zij contact met je opnemen om de rest te bespreken en de presentatie te kunnen maken.

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen